Denizli'de Lykos Goalball Kupası sona erdi
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Lykos Goalball Kupası, final müsabakaları ve ödül töreniyle tamamlandı. Organizasyon, görme engelli sporcular için kupa ve madalyaların ilk kez Braille alfabesiyle hazırlandığı bir uygulamaya da sahne oldu.
Turnuva ayrıntıları
Müsabakalar, Denizli Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezinde gerçekleştirildi. Turnuvaya 5 şehirden 14 takım katıldı ve karşılaşmalar genel, kadınlar, gençler ve genç kadınlar olmak üzere dört kategoride oynandı. Maçlar, federasyon talimatları ve uluslararası kurallar çerçevesinde centilmence ve rekabetçi bir anlayışla tamamlandı.
Başkanın değerlendirmesi
Final müsabakası sonrası konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, turnuva için Denizli’ye gelen sporcular ve misafirleri ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Goalball müsabakalarını ilk kez izlediğini söyleyen Çavuşoğlu, sahadaki mücadelenin kendisini derinden etkilediğini ifade etti. Konuşmasında görme engelli bir annenin oğlu olduğunu da paylaşan Başkan Çavuşoğlu, "Bir duyu kapandığında diğer duyuların nasıl güçlendiğini hayatım boyunca gördüm. Sporun ve sanatın herkes için erişilebilir olduğu, engellerin birlikte aşıldığı bir Denizli’yi hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.
Federasyon temsilcisinin görüşü
Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkan Vekili Orhan Tanrıkulu ise, ilk kez bu ölçekte bir organizasyonda bulunduğunu belirtti ve goalball branşının Türkiye’ye kazandırdığı ulusal ve uluslararası başarılara dikkat çekti. Tanrıkulu, "Bu başarı hikayesinin bir parçası olmak ve böylesine güzel bir salonda, güzel bir şehirde ağırlanmak bizler için çok kıymetli. Bu organizasyonların devam edeceğine yürekten inanıyorum. Emeği geçen herkese ve dereceye giren sporcularımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Ödül töreni ve önemi
Turnuvanın en dikkat çekici uygulaması, dereceye giren sporculara takdim edilen madalya ve kupaların Braille alfabesiyle hazırlanması oldu. Türkiye’de bir ilk olan bu uygulama sayesinde görme engelli sporcular, kazandıkları madalyaları dokunarak okuyabildi. Ödül töreni alkışlar eşliğinde gerçekleşirken organizasyon, dostluk ve fair-play ruhu içinde tamamlandı.
DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENEN LYKOS GOALBALL KUPASI, TÜRKİYE’DE BİR İLKE SAHNE OLDU. GÖRME ENGELLİ SPORCULAR İÇİN KUPA VE MADALYALARIN İLK KEZ BRAİLLE ALFABESİYLE HAZIRLANDIĞI ORGANİZASYON, FİNAL MÜSABAKALARI VE ÖDÜL TÖRENİYLE SONA ERDİ.