DOLAR
42,71 -0,04%
EURO
50,27 -0,15%
ALTIN
5.872,59 0,59%
BITCOIN
3.729.117 -1,69%

Denizli'de Jandarma 1 Aylık Takiple 28 Bin Extacy Hap Ele Geçirdi, Şüpheli Tutuklandı

Denizli jandarma narkotik ekipleri, 1 aylık takip sonucu çevre illerden getirilen 28 bin extacy hap ele geçirip şüpheliyi tutukladı.

Yayın Tarihi: 16.12.2025 10:14
Güncelleme Tarihi: 16.12.2025 10:14

Denizli'de Jandarma 1 Aylık Takiple 28 Bin Extacy Hap Ele Geçirdi, Şüpheli Tutuklandı

Denizli'de jandarma 1 aylık takiple 28 bin extacy hap ele geçirdi

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, çevre illerden şehre yüklü miktarda uyuşturucu sevk edileceği bilgisi üzerine harekete geçti.

Operasyonun planlanması ve uygulama

Jandarma narkotik ekipleri, edinilen istihbarat doğrultusunda şüpheliyi 1 ay süren teknik ve fiziki takip ile izledi. Takip sonrası, şüphelinin aracıyla yola çıkmasının ardından operasyon için gerekli hazırlıklar yapıldı ve güzergahta önlemler alındı.

Güzergah üzerinde denetim yapan ekipler, şüpheli M.O. tarafından kullanılan aracı, Merkezefendi ilçesi Eskihisar Mahallesi girişinde durdurarak arama gerçekleştirdi. Aramada görevli hassas burunlu narkotik köpeği ile yapılan kontrollerde, piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış 28 bin adet extacy hap ele geçirildi.

Gözaltı, adli süreç ve güvenlik önlemleri

Olay yerinde gözaltına alınan şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Mahkeme süreci sonunda şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ele geçirilen uyuşturucu maddeler ise muhafaza altına alınarak delil niteliğinde saklandı.

Operasyonun önemi ve değerlendirme

Bu tür operasyonlarda uzun süreli takip, istihbaratın doğrulanması ve koordineli saha uygulamaları ön plana çıkıyor. Söz konusu operasyonda, ekiplerin planlı çalışması ve narkotik köpeğinin etkin kullanımıyla topluma ve piyasaya yönelik ciddi miktarda uyuşturucu sevkiyatının engellendiği görülüyor.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı ve ilgili birimlerin yürüttüğü bu çalışma, bölgedeki uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik çabaların sürdürülmesi açısından önem taşıyor.

DENİZLİ'YE ÇEVRE İLLERDEN YÜKLÜ MİKTARDA UYUŞTURUCU HAP SEVK EDEN ŞÜPHELİ, JANDARMA NARKOTİK...

DENİZLİ'YE ÇEVRE İLLERDEN YÜKLÜ MİKTARDA UYUŞTURUCU HAP SEVK EDEN ŞÜPHELİ, JANDARMA NARKOTİK EKİPLERİNİN 1 AYLIK TAKİBİ SONUCU YAKALANDI. 28 BİN ADET EXTACY HAP ELE GEÇİRİLEN BAŞARILI OPERASYON SONUCU ZEHİR TACİRİ TUTUKLANDI.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.