Denizli'de 'Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali' 258 standla açıldı

Denizli'de 'Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali' 258 standla açıldı; Ali Marım açılış konuşması yaptı, Tuğba Ger konser verdi. Festival 10 Mayıs'a kadar sürüyor.

Yayın Tarihi: 09.05.2026 12:03
Güncelleme Tarihi: 09.05.2026 12:07

Denizli'de 'Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali' 258 standla açıldı

"Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali" Denizli'de başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali", Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde kapılarını açtı. Festival alanında 258 stand yer alıyor. Açılış törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Kent Konseyi Başkanı Ali Marım, sanatçı Tuğba Ger, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından "Zeybek Bilmeyen Kadın Kalmasın" projesi kapsamında zeybek eğitimi alan kadınların sahne gösterisi izleyicilerden ilgi gördü.

Açılış konuşması: Kadınların ekonomik katılımına vurgu

Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Kent Konseyi Başkanı Ali Marım açılışta kadınların ekonomik hayatta daha aktif rol almasının önemine dikkat çekti. Marım, "Kadının elinin değdiği her yer güzelleşir, bizler her zaman üreten kadınlarımızın yanındayız" ifadelerini kullandı.

Marım ayrıca, "Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak, kadınlarımızın hayallerini kazanca dönüştürme yolculuğuna şahitlik etmekten büyük onur duyuyoruz. Bugün burada kadın girişimcilerimiz, kendi emeklerini ve özgün tasarımlarını Denizlililerle buluşturuyor. Amacımız, hem kadınlarımızın aile ekonomisine katkı sağlamalarına destek olmak hem de Anneler Günü öncesinde hemşehrilerimize nitelikli bir alışveriş ortamı sunmaktır. Tüm kadınlarımızın eline, yüreğine sağlık" dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri ve katılımcılar festival alanını gezerek kadın girişimcilerle sohbet etti.

Sanatçı dinletisi ve teşekkür

Program kapsamında Türk Halk Müziği sanatçısı Tuğba Ger konser verdi. Denizli yöresine ait türkülerin de yer aldığı repertuvarı, dinleyiciler tarafından beğeniyle karşılandı. Konserin sonunda Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Başkurt, sanatçıya çiçek takdim ederek katkıları için teşekkür etti.

Program ve sergilenen ürünler

Festivalde; takı, el sanatları, gıda, hazır giyim ve ev tekstili gibi 6 farklı kategoride yüzlerce ürün sergileniyor. Etkinlikler Anneler Günü öncesi alışveriş ve tanıtım fırsatı sunuyor.

9 Mayıs Cumartesi

13.00: Punch ile Anneler Günü Hediyesi (Workshop)

15.00: Elif Buse Aşan Konseri

10 Mayıs Pazar

13.00: Doğum Sonrası Kendine İyi Bakmak (Söyleşi)

14.30: Anne Çocuk Ebru Buluşması

17.00: Aydanur ile Anneler Günü Özel Konseri

Çocuk etkinlikleri ve ziyaret saatleri

Festival, üç gün boyunca her gün 11.00 - 21.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak. Programda sihirbaz gösterileri, kukla tiyatrosu ve Denizli Bilim Merkezi tarafından düzenlenen eğitici atölyeler gibi etkinliklerle çocuklar için çeşitli aktiviteler yer alıyor.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN "BÜYÜKŞEHİRLE ÜRETEN KADINLAR FESTİVALİ"...

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN "BÜYÜKŞEHİRLE ÜRETEN KADINLAR FESTİVALİ", KAPILARINI BÜYÜK BİR COŞKUYLA AÇTI. 258 STANDIN YER ALDIĞI FESTİVALİN AÇILIŞINDA KONUŞAN BAŞKAN VEKİLİ ALİ MARIM, "KADININ ELİNİN DEĞDİĞİ HER YER GÜZELLEŞİR, BİZLER HER ZAMAN ÜRETEN KADINLARIMIZIN YANINDAYIZ" DEDİ.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN "BÜYÜKŞEHİRLE ÜRETEN KADINLAR FESTİVALİ"...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.