Denizli Çivril’de 2016 kayboluşu: Eski eşin 10 yıl sonra itirafı ve yer gösterme görüntüleri
Denizli’nin Çivril ilçesinde 2016 yılında kaybolan ve uzun süredir faili meçhul olan Ayşen Aycan davasında, eski eşi Turgay Begdeda tarafından yapılan itiraf ve yer gösterme tatbikatına ait görüntüler ortaya çıktı.
Dosyanın yeniden açılması ve yer gösterme
Çivril Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yeniden açılan soruşturmada, çapraz sorguda cinayeti itiraf eden ve mahkemece tutuklanan Turgay Begdedanın, Kıralan ve Tokça mahalleleri arasındaki boş arazide gerçekleştirilen yer gösterme tatbikatına ait video kayıtları kayda geçti.
Başsavcının soruları ve zanlının ifadesi
Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan yer gösterme mülakatında, soruşturmayı yürüten Başsavcı Abdullah Furkan Sünbül’ün sorularını yanıtlayan Turgay Begdeda, 10 yıldır sakladığını belirttiği olaya ilişkin detayları anlattı. Kayıtlarda Begdeda’nın ifadeleri şu şekilde yer aldı:
"Virajdan döndüm. O zaman burada insan boyunda toprak yığınları vardı. Adamın biri tarlasına gitmek için toprak yığınının arasını açmış. Yeni açıldığı belli olan yeri görünce durdum. Toprağın yeni kazıldığını görünce elimle eşelemeye başladım. Elimle ne kadar kazdığımı hatırlamıyorum. Ayşen’i oraya koydum, daha sonra toprakla üzerini örttüm."
Başsavcının "Senden başka kimse var mıydı? Maktul Ayşen Aycan buraya geldiğinde cansız vaziyette miydi" sorusuna ise Begdeda, "Yalnızdım. Buraya geldiğimde Ayşen cansızdı. Herhangi bir yerinde kan görmedim" diye yanıt verdi.
Soruşturmanın güncel durumu
Katil zanlısının yer gösterme videosunda işaret ettiği ve iş makineleriyle kazı çalışması yapılan alanda henüz Ayşen Aycan’a ait herhangi bir bulguya rastlanılmadı. Soruşturma Çivril Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda sürdürülüyor.
KATİL ZANLISININ SAVCIYA CİNAYETİ İTİRAF ETTİĞİ YER GÖSTERME VE TATBİKAT GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI.