DenizBank ve ENBD ortaklığında OYAK Grubu'na 400 milyon dolar kredi
DenizBank, hissedarı Emirates NBD (ENBD) liderliğinde OYAK Grubu ile 1 yılı ödemesiz, toplam 6 yıl vadeli 400 milyon dolar tutarında ortak kredi (club loan) anlaşması imzaladı. OYAK Grubu, ilgili kaynağı sürdürülebilir büyüme hedeflerine yönelik stratejik yatırımların finansmanında değerlendirecek.
Anlaşmanın kapsamı ve finansman yapısı
İşlem DenizBank koordinatörlüğünde yürütüldü ve Körfez Bölgesinin önemli bankalarından ENBD’nin Türkiye ekonomisine olan inancını vurguladı. Anlaşma, OYAK’ın uluslararası sermaye piyasalarındaki erişim gücünü pekiştirirken, bankanın kurumsal finansman ve uluslararası ağ kapasitesini ortaya koyuyor.
Yönetici değerlendirmeleri
DenizBank Genel Müdürü Recep Baştuğ sözleşmenin imza töreninde şunları söyledi: "OYAK Grubu, güçlü finansal yapısı ve uzun vadeli büyüme vizyonu ile ülkemizin en köklü kuruluşları arasında yer alıyor. Banka olarak Grup’un faaliyetlerini yurt içinde ve dışında destekleyerek Türkiye’ye sağladığı katma değeri artırması hedefindeyiz. Hem hissedarımız ENBD’nin hem bizim Türkiye’nin potansiyeline olan inancı tam. Hissedarımızın Türkiye’ye katkılarını artırarak sürdürme konusundaki kararlı yaklaşımı da motivasyonumuzu artırıyor. Bu işlem, OYAK’a duyulan güvenin somut bir göstergesi olduğu gibi Bankamızın kurumsal finansman alanındaki lider konumunu ve uluslararası ağını ortaya koyması açısından da değerli. Ülkemize olan uzun vadeli taahhüdümüzü bu kredi plasmanı ile bir adım öteye taşıyor; OYAK’ın sürdürülebilir büyüme stratejisine katkı sağlamaktan memnuniyet duyuyoruz."
OYAK Genel Müdürü Murat Yalçıntaş ise değerlendirmesinde, "DenizBank ile gerçekleştirdiğimiz bu anlaşma, OYAK’ın büyüme ve verimlilik odaklı yatırım stratejisinin önemli bir adımını oluşturuyor. Uzun yıllardır Türkiye’nin kalkınmasına katkı sunan sektörlerde faaliyet gösteriyoruz. Sağlanan bu kredi olanağıyla finansman yapımızı güçlendirirken, farklı sektörlerdeki faaliyetlerimizde verimliliği artıracak ve küresel rekabet gücümüzü pekiştirecek yatırımlara odaklanacağız. Bankanın ve hissedarı ENBD’nin ülkemize ve OYAK’a duyduğu güven, bizim de uzun vadeli hedeflerimize olan inancımızı güçlendiriyor. Türkiye ekonomisine değer katmaya, istihdamı ve üretimi artırmaya kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.
Beklenen etkiler
Bu kredi plasmanı, OYAK’ın sürdürülebilir büyüme stratejisine finansman desteği sağlamayı ve grup şirketlerinin yatırım ile verimlilik odaklı projelerini hızlandırmayı amaçlıyor. Aynı zamanda işlem, ENBD’nin Türkiye’ye yönelik uzun vadeli taahhüdünü ve DenizBank’ın uluslararası koordinasyon kapasitesini güçlendiren bir adım olarak değerlendiriliyor.
OYAK GENEL MÜDÜRÜ MURAT YALÇINTAŞ VE DENİZBANK GENEL MÜDÜRÜ RECEP BAŞTUĞ