Dünyanın pek çok ülkesinden bağışlarla desteklenen Deniz Feneri Derneği, kurbanlıkları Dubai'de işleyerek Gazze'ye ulaştırma çalışmaları yürütüyor. Dernek, "Kurbanlarınız Gazze'ye Umut Oluyor" sloganıyla düzenlediği organizasyon kapsamında, dünyanın dört bir yanından gelen bağışlarla temin edilen kurbanlıkların kesim işlemlerinin Hindistan'da gerçekleştiğini belirtti.
Deniz Feneri Derneği Bağışçı İlişkileri Müdürü Hayrettin Akbaba, konserveleme sürecine dair bilgiler verdi. Eksi 18 derecede şoklanan kurban etleri, soğuk zincir ile taşınarak Dubai'deki Amana Foods et işleme tesisine getiriliyor. Burada, yaklaşık 75 personelin çalıştığı tesisin soğuk hava depolarından alınan etler, dilimlenerek kazanlara ekleniyor.
Etlerin pişirme işlemi 70 derecede yaklaşık 40 dakika sürerken, sonrasında konserveler özel kazanlarda 120 derecede 4 saat boyunca kaynatılarak sterilize ediliyor. Her konserve, 500 gram et ve 300 gram et suyu içeriyor. Hazırlanan konserveler, tamamlandıktan sonra yaklaşık 10 günlük bekleme süresinin ardından Gazze'ye gönderiliyor.
Akbaba, Gazze'deki Kishoren idaresinin çalışmaları hakkında bilgi vererek, "En kısa zamanda Gazzeli kardeşlerimize ulaştırmaya çalışıyoruz" dedi. Aynı zamanda, bölgedeki su sıkıntısı gibi temel ihtiyaçlar için de çeşitli yardımların devam ettiğini vurguladı.
Gazze'deki ekonomik zorlukların altını çizen Akbaba, "Temel ihtiyaç ürünü olan 1 kilogram un Gazze'de 60 dolara satılıyor. Bu, oradaki durumun vahametini gösteriyor" şeklinde konuştu.
Deniz Feneri Derneği'nin Gazze'deki yardımları her gün devam ederken, her aşevinden 1500 kişilik yemek çıktığını ifade eden Akbaba, bağışçıların yardımının Gazze'ye ulaştığını ve bu yardımların hayati öneme sahip olduğunu belirtti.
Dünyanın birçok ülkesinden Deniz Feneri Derneğine bağışlanan kurbanlıklar, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde konserve yapılarak Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.
Dünyanın birçok ülkesinden Deniz Feneri Derneğine bağışlanan kurbanlıklar, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde konserve yapılarak Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.