DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.846.497,83 -0,01%

Deniz Feneri Derneği: Gazze'de üç gönüllü şehit edildi

Deniz Feneri, Gazze'de üç gönüllüsünün insani yardım sırasında şehit edildiğini açıkladı; dernek saldırılarda gönüllülerin hedef alındığını belirtti.

Yayın Tarihi: 25.08.2025 16:04
Güncelleme Tarihi: 25.08.2025 16:04

Deniz Feneri Derneği: Gazze'de üç gönüllü şehit edildi

Deniz Feneri Derneği: Gazze'de üç gönüllü şehit edildi

Derneğin açıklaması ve tepki

Deniz Feneri Derneği, Gazze'deki gönüllülerinden Muhammed et-Tennani, Abdullah Mejdallawi ile Jihad Kullab'ın insani yardım çalışmaları sırasında şehit edildiğini bildirdi.

Dernek açıklamasında, İsrail'in Gazze'de saldırılarını sürdürdüğü ve saldırılarda yardım gönüllülerinin hedef alındığı vurgulandı.

"Gazze'de mazlumların yardımına koşan gönüllerimiz Muhammed et-Tennani, Abdullah Mejdallawi ile Jihad Kullab, babası ve ağabeyiyle şehit edilmiştir. Onların insanlık için sergilediği fedakarlık ve cesaret asla unutulmayacaktır. Deniz Feneri ailesi olarak, bu büyük kayıp karşısında derin bir üzüntü içindeyiz. Rabbimizden şehitlerimize rahmet, ailelerine, sevdiklerine ve tüm ümmete sabırlar diliyoruz."

Açıklamada ayrıca, "Gazze'nin aç ve susuz bırakılmış çocuklarına yemek ulaştıran bu yiğitlerin şehadetinin insanlık için büyük bir kayıp olsa da geride bıraktıkları izin nesiller boyu sürecek bir miras olacağına, bir yardım görevlisinin öldürülmesinin sadece 'cana kıymak' değil, insanlığın vicdanını öldürmek olduğu" ifadelerine yer verildi.

Dernek açıklaması, "İsrail, bugün sadece Gazze'yi değil dünyanın kalbini, insanlığın vicdanını ve adalet duygusunu da bombalamakta. Deniz Feneri'nin kahraman gönüllüleri bu dünyadan geçtiler ama geriye büyük bir dava, büyük bir miras ve sonsuza dek yaşayacak bir hatıra bıraktılar. Onların adları, Filistin'in özgürlük mücadelesinde, mazlumların dualarında ve insanlığın kalbinde daima yaşayacak." sözleriyle sonlandırıldı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı