Demirci'de Merhum Başkanlar Anısına Ücretsiz Simit Dağıtımı
Manisa’nın Demirci ilçesinde bir ekmek ve simit fırını, hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ile Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay anısına ücretsiz simit dağıttı. Etkinlik, Demirci ilçesine bağlı Beyazıt Mahallesi'nde, Makine Kimya Hüseyin Çamtepe Ortaokulu yanında bulunan Özlem Ekmek ve Simit Fırını'nda düzenlendi.
Etkinlik ve dağıtımın ayrıntıları
Fırın sahibi Harun Çınar tarafından düzenlenen hayır kapsamında, vatandaşlara odun ateşinde pişirilen İzmir gevreği ikram edildi. Çınar, yaptığı açıklamada: "Odun ateşinde pişirdiğimiz İzmir gevreğini ücretsiz dağıttık. Merhum belediye başkanlarımızın ruhuna ithafen yaptık. Rabbim kabul eylesin" ifadelerini kullandı.
Toplumsal yankı ve mesaj
Etkinlik, ilçede anma ve dayanışma biçimi olarak karşılık buldu; hayır etkinliği vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Fırın sahibi Harun Çınar, merhum başkanların kısa sürede halkın gönlünde yer edindiğini belirterek, bu tür jestlerin yöneticilerin halkın güvenini kazanmasının önemine dikkat çekti. Organizasyon, yerel dayanışmanın ve toplumsal anma pratiklerinin bir örneği olarak değerlendirilebilir.
MANİSA’NIN DEMİRCİ İLÇESİNDE BİR EKMEK VE SİMİT FIRINI, ELİM BİR KAZA SONUCU HAYATINI KAYBEDEN MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FERDİ ZEYREK İLE GEÇTİĞİMİZ 14 ARALIK PAZAR GÜNÜ VEFAT EDEN ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY’IN HAYRINA ÜCRETSİZ SİMİT DAĞITTI.