Üzüm pekmezi, üzümlerin kaynatılması ve buharlaştırılmasıyla elde edilen geleneksel bir Türk lezzetidir. Zengin besin değeri ve faydaları ile yüzyıllardır sofralarımızın vazgeçilmezi olmuştur.
Üzüm pekmezi, kahvaltıda, ara öğünlerde veya yemeklerin yanında tüketilebilir. Ayrıca, yoğurt, süt, yulaf ezmesi gibi besinlerle karıştırılarak da tüketilebilir.
7 MUCİZEVİ FAYDASIYLA ÜZÜM PEKMEZİ...
Üzüm pekmezinin faydaları şunlardır:
- Üzüm pekmezi, demir açısından oldukça zengindir. Bu nedenle kansızlık tedavisinde ve kansızlığın önlenmesinde etkilidir.
- Yüksek oranda karbonhidrat içeren üzüm pekmezi enerji ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur.
- Üzüm pekmezi, C vitamini, A vitamini ve E vitamini gibi antioksidanlar açısından zengindir. Bu antioksidanlar, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.
- Kemik ve diş sağlığını desteklemeye yardımcı olan kalsiyum ve fosfor zengini olan üzüm pekmezi kemik sağlığı için birebirdir!
- Magnezyum deposu bu pekmez sinir sisteminin sağlıklı çalışması için gereklidir.
- Üzüm pekmezi, lif açısından zengindir. Lif, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
- C vitamini açısından zengin olan üzüm pekmezi cilt sağlığını desteklemeye yardımcı olur.