Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Demir çubuklar havada uçuştu! UKOME toplantısının yapıldığı tesisin camları kırıldı

UKOME toplantısında verilen zam kararına tepki gösteren 8+1 taksi sahipleri tesisin camlarını kırdı.

Yayın Tarihi: 08.01.2024 17:31
Güncelleme Tarihi: 08.01.2024 17:31

Demir çubuklar havada uçuştu! UKOME toplantısının yapıldığı tesisin camları kırıldı

Bugün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısının yapıldığı tesisin önünde arbede çıktı. Minibüsten taksiye dönüştürülen 8+1 formdaki araç sahipleri, polis ile çatıştı. Zam oranını beğenmeyen taksiciler, tesise saldırarak camları kırdı. 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün başkanlığında devam eden UKOME toplantısı, Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde başladı. Bugün yapılan toplantı kapsamında taksilerin yeni açılış ücretleri ile toplu taşımadaki bilet fiyatları zamlandı. Ancak Minibüsten taksiye dönüşen 8+1 taksilerin sürücüleri bu tip araçların para kazandırmadığını belirterek araçlarının sarı taksiye dönüştürülmesini talep etti. 

taksi

Toplantı salonunu bastılar!

Minibüsten taksiye dönüşen araçların sarı taksiye dönüştürülmesi talepleri yerine getirmediklerini kaydettikleri İBB’ye tepki gösteren taksiciler, toplantının yapıldığı salonu bastılar! 

Demir korkuluklar havada uçuştu 

Bazı katılımcılara polis ekipleri müdahale ederken, olay hızla arbedeye dönüştü. Çıkan arbedede güvenlik amacıyla kurulmuş olan demir korkuluklar kırılıp etrafa atılırken, tesise yumurta ve pet şişe de fırlatıldı. 

Katılımcılar demir çubuklarla tesisin camlarını ve cam korkuluklarını paramparça etti. Kalabalık arasında hafif yaralı olarak kurtarılan 3 kişi, ambulansta tedavi edildi. 

ukome

8+1 araçlar sarı taksiye dönüştürülecek mi?

Öte yandan polis ekipleri olaylara karıştığı tespit edilen 2 kişiyi gözaltına aldı. Bu sırada toplantıda ek olarak gündeme getirilen 8+1 araçların sarı taksiye dönüştürülmesi konusu, tekrar değerlendirilmek üzere bir alt komisyona sevk edildi.