Bist 100
10.082,77 1%
DOLAR
32,44 0,01%
EURO
34,91 0,26%
ALTIN
2.428,56 0,09%

DEM Partili Milletvekili Ömer Öcalan: "Ortadoğu sorununun çözümü Abdullah Öcalan'dan geçiyor"

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yeğeni ve DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, Rum basınına yaptığı açıklamalarda, Ortadoğu'daki sorunların çözümünün Abdullah Öcalan ile mümkün olduğunu iddia etti.

Yayın Tarihi: 16.04.2024 22:12
Güncelleme Tarihi: 16.04.2024 22:12

DEM Partili Milletvekili Ömer Öcalan: "Ortadoğu sorununun çözümü Abdullah Öcalan'dan geçiyor"

Türkiye'de zaman zaman tartışmalara yol açan Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yeğeni ve DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi medyasına yaptığı açıklamalarda dikkat çeken ifadeler kullandı.

Ömer Öcalan, Alpha News'ten Elina Stamatiu'ya verdiği röportajda, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın ismini geçtiği her yerde "sayın" ifadesini kullandı. Öcalan, İmralı Cezaevi'nde uygulanan "tecrit" politikasını eleştirerek, Batılı güçlere ve Avrupa ile ABD'ye olumlu rol oynamaları çağrısında bulundu.

Öcalan'ın skandal olarak nitelendirilen açıklamaları arasında, Ortadoğu'daki sorunların çözümünün teröristbaşı Abdullah Öcalan'dan geçtiği iddiası da yer aldı. Öcalan, "Abdullah Öcalan konusunda Sayın Öcalan’ı siyasi ve ideolojik bir lider olarak gördüğümüz için bu çözümün de tek muhatabıdır. Dolayısıyla bu çözümün adresi İmralı Cezaevi'dir. Tüm çözüm görüşmeleri onunla yapılmalı." şeklinde konuştu.

Ömer Öcalan'ın açıklamaları, Türkiye'de ve uluslararası alanda tartışma yaratarak dikkat çekti