DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan "Aydınlar ve Sanatçılar Barışı Konuşuyor" panelinde konuştu
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, düzenlenen "Aydınlar ve Sanatçılar Barışı Konuşuyor" panelinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tarihi günlerden geçtiğini vurguladı. Bakırhan, barış sürecinin önemine dikkat çekerek, "Eğer bu tarihi günlerde barışın hikayesini yazabilirsek emin olun 86 milyon kazanır, bölge kazanır" ifadelerini kullandı.
Toplantının, 3 Mayıs'ta hayatını kaybeden DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Sürayya Önder'e adandığını belirten Bakırhan, Önder'in barış ve demokrasi için verdiği mücadeleyi takdirle andı. Parti olarak bugüne kadar 2 bine yakın benzer toplantılar düzenleyerek barışı, demokratik toplumu tartıştıklarını ifade etti.
Bölgedeki barış sürecinin, tüm toplum dinamizminin katılımıyla inşa edilmesi gerektiğini belirten Bakırhan, "Barışa destek vermek, kimseyi bir siyasi görüşe ait yapmaz; bu onurlu bir duruşu tesis eder" dedi.
Bakırhan, barışın sadece silahların susması anlamına gelmediğini belirterek, "Barış, kültürel etkileşimle birlikte gerçekleşir. Barışı kelimelerle, notalarla, renklerle sanatçı ve aydınlar inşa edebilir" diye ekledi.
Türkiye'de yaşayan insanların ortak dertlere sahip olduğunu vurgulayan Bakırhan, "Dertleri ortak olanların bu sürece sahip çıkması gerekiyor" çağrısında bulundu.
Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan partisince Fatih'teki Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Aydınlar ve Sanatçılar Barışı Konuşuyor" paneline katılarak, konuşma yaptı.
Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan partisince Fatih'teki Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Aydınlar ve Sanatçılar Barışı Konuşuyor" paneline katılarak, konuşma yaptı.