Deliklikaya'da karne geleneği muhtarlık önünde hediyeye dönüştü

Deliklikaya Mahallesi'nde muhtarlık önünde düzenlenen karne etkinliğinde takdir ve teşekkür alan öğrencilere futbol ve voleybol topu hediye edildi.

Yayın Tarihi: 26.06.2026 14:19
Güncelleme Tarihi: 26.06.2026 14:28

Deliklikaya'da karne geleneği muhtarlık önünde hediyeye dönüştü

Deliklikaya'da karne geleneği muhtarlık önünde hediyeye dönüştü

Mahalle muhtarlığı önünde karne sevinci ve spor temalı ödüller

İstanbul'un Arnavutköy ilçesine bağlı Deliklikaya Mahallesinde yıllardır süregelen karne geleneği bu yıl da yüzleri güldürdü. Karnelerini ve takdir ya da teşekkür belgelerini alan öğrenciler, sabahın erken saatlerinden itibaren Deliklikaya Mahalle Muhtarlığı önünde toplanarak muhtar Mustafa Borçlanmış'ı bekledi.

Muhtarın gelmesiyle birlikte öğrenciler karnelerini sırayla gösterdi ve hediyelerini aldı. Başarı belgesi olan çocuklara futbol topu ve voleybol topu verildi; öğrenciler daha sonra muhtarlık bahçesinde ve mahallede arkadaşlarıyla oyun oynayarak karne sevincini yaşadı. Oluşan yoğunluk, Anadolu'daki mahalle ve köy geleneklerini andıran görüntüler oluşturdu.

Mustafa Borçlanmış etkinliğin amaçlarını ve sürecini şöyle anlattı: "Muhtar olmadan önce her bayram çocuklarımıza oyuncak dağıtıyorduk. Daha sonra okul müdürlerimizle görüşerek bunu değiştirdik. Her eğitim öğretim yılı sonunda takdir ve teşekkür belgesi alan öğrencilerimize futbol topu ve voleybol topu hediye etmeye başladık. Bazıları ‘Takdir ya da teşekkür alamayan çocuklar ne olacak?’ diye soruyor. Ancak çocuklardan çok güzel dönüşler alıyoruz. Bir puanla belgeyi kaçıran öğrencilerimiz, ‘Seneye daha çok çalışacağım, ben de hediyemi alacağım’ diyor. Asıl hedefimiz de buydu. Çocuklarımızı derslerine teşvik etmek, internet bağımlılığından ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak spora yönlendirmek istedik."

Muhtar Borçlanmış, hediye tercihleri hakkında da şu ifadeyi kullandı: "Bugün tablet de dağıtabilirdik ama çocuklarımızın ekran başında daha fazla vakit geçirmesini değil, sokakta spor yapmasını istiyoruz. Bu yüzden futbol topu ve voleybol topu dağıtıyoruz. Gördüğünüz gibi şu anda muhtarlığın avlusunda adeta izdiham yaşanıyor. Çocuklarımız eski sokak oyunlarını yeniden oynuyor. Önümüzdeki dönemlerde de öğrencilerimize faydalı olacak sürpriz hediyeler hazırlamaya devam edeceğiz."

Etkinlikte duygularını paylaşan öğrenciler de vardı. Karne sevinci yaşayan Zeynep Ilgat, "Yaz tatili boyunca akşamları kitap okuyacağım. Tatile gideceğim. Tatile çıkan arkadaşlarımın da güzel bir tatil geçirmesini diliyorum" dedi.

Takdir belgesiyle hediyesini alan Mustafa Ömer Kaptan ise, "Takdir getirip top almaya geldim. Dördüncü sınıfa geçeceğim. Bu topla arkadaşlarımla oyun oynayacağız. En büyük hayalim futbolcu olmak. Herkese iyi tatiller diliyorum" ifadelerini kullandı.

Yerel uygulama olarak bu etkinlik, öğrencileri akademik başarıya teşvik ederken aynı zamanda sosyal etkileşimi ve açık hava sporlarını teşvik ediyor. Muhtarlık önünde toplanan çocukların oyun oynaması, geleneksel mahalle kültürünün korunmasına ve dijital ekran sürelerinin sınırlanmasına katkı sağlıyor.

İSTANBUL'UN ARNAVUTKÖY İLÇESİNE BAĞLI DELİKLİKAYA MAHALLESİ'NDE YILLARDIR SÜRDÜRÜLEN KARNE...

İSTANBUL'UN ARNAVUTKÖY İLÇESİNE BAĞLI DELİKLİKAYA MAHALLESİ'NDE YILLARDIR SÜRDÜRÜLEN KARNE GELENEĞİ BU YIL DA YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ.

İSTANBUL'UN ARNAVUTKÖY İLÇESİNE BAĞLI DELİKLİKAYA MAHALLESİ'NDE YILLARDIR SÜRDÜRÜLEN KARNE...

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.