Değirmendere Tüneli, Karadeniz Sahil Yolu'na Değirmendere Viyadüğü ile bağlanıyor

Trabzon'da Değirmendere Tüneli ile Karadeniz Sahil Yolu'nu bağlayacak projede fore ve plastik kazık imalatlarında ilerleme sağlandı; trafik yükü azaltılması hedefleniyor.

Yayın Tarihi: 23.05.2026 08:50
Güncelleme Tarihi: 23.05.2026 09:16

Değirmendere Tüneli, Karadeniz Sahil Yolu'na Değirmendere Viyadüğü ile bağlanıyor

Değirmendere Tüneli, Karadeniz Sahil Yolu'na Değirmendere Viyadüğü ile bağlanıyor

Proje ve ilerleme

Trabzon’da Değirmendere Tüneli ile Karadeniz Sahil Yolu’nu birbirine bağlayacak ulaşım projesinde çalışmalar aralıksız sürüyor.

Değirmendere Viyadüğü, 585 metre uzunluğundaki ana köprü ile 697 metre uzunluğundaki kol bağlantılarından oluşuyor. Viyadükte fore kazık ve plastik kazık imalatları devam ediyor.

Proje kapsamında toplam 721 adet ve 13 bin 520 metre uzunluğunda fore kazık ile 750 adet ve 15 bin 176 metre uzunluğunda plastik kazık yapılması planlanıyor. Bugüne kadar 10 bin 358 metre plastik kazık ile 473 adet ve 8 bin 648 metre fore kazık imalatı tamamlandı.

Viyadük ayaklarındaki çalışmalar sürerken, Değirmendere Genişletme Köprüsündeki çalışmaların tamamlandığı bildirildi. Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki ulaşımı rahatlatması hedeflenen proje kapsamında, Sahil (Liman) Kavşağı’nın oluşturulması için gerekli tahkimat ve anifer blok çalışmalarının ise devam ettiği kaydedildi.

Belediye Başkanı'nın değerlendirmesi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi vererek projenin Değirmendere ve Maçka Kavşağı’ndaki trafik yoğunluğunu azaltacağını söyledi. Genç şöyle konuştu: "Bir taraftan Çukurçayır’daki Kanuni Bulvarı platformunu Değirmendere Vadisi’ne bağladık yani şehir içi bağlantısı sağlandı. Diğer taraftan ise güneyden gelen, yani Maçka Vadisi’nden gelen ana devlet karayolunu bir tünelle bu yola bağlayarak doğrudan sahil yoluna ulaştırıyoruz. Çalışmalar çok hızlı ilerliyor. Tüneller hemen hemen bitmek üzere. Bu proje, Değirmendere’deki ve Maçka Kavşağı’ndaki trafik yoğunluğunu azaltacak, mevcut yol ise iç servis yolu hâline gelecek. Transit trafik tünellere yönlendirilerek, Değirmendere Vardallar Kavşağı olarak bilinen noktadan doğrudan sahil yoluna aktarılacak. Bütün bunlar, şehrimiz için önemli ulaşım yatırımlarıdır" diye konuştu.

TRABZON'DA DEĞİRMENDERE TÜNELİ İLE KARADENİZ SAHİL YOLU'NU BİRBİRİNE BAĞLAYACAK ULAŞIM PROJESİNDE...

TRABZON'DA DEĞİRMENDERE TÜNELİ İLE KARADENİZ SAHİL YOLU'NU BİRBİRİNE BAĞLAYACAK ULAŞIM PROJESİNDE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR. 585 METRE UZUNLUĞUNDAKİ ANA KÖPRÜ İLE 697 METRE UZUNLUĞUNDAKİ KOL BAĞLANTILARINDAN OLUŞAN DEĞİRMENDERE VİYADÜĞÜ'NDE FORE KAZIK VE PLASTİK KAZIK İMALATLARI DEVAM EDİYOR.

TRABZON'DA DEĞİRMENDERE TÜNELİ İLE KARADENİZ SAHİL YOLU'NU BİRBİRİNE BAĞLAYACAK ULAŞIM PROJESİNDE...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.