Defne'de kamyonun geri kayışı sonucu bir kadın yaşamını yitirdi
Hatay'ın Defne ilçesi Dursunlu Mahallesi'nde yokuşu çıkamayan bir kamyonun geri kayıp apartman bahçesine devrilmesi sonucu 65 yaşındaki Sakine Altınöz hayatını kaybetti. Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı; görüntülerde kamyonun yokuşu çıkmada zorlandığı ve geri doğru kayarak bahçeye girdiği görülüyor.
Kaza anı ve müdahale:
Kaza, kum yüklü 31 ALM 612 plakalı Isuzu marka kamyonun kontrolden çıkmasıyla meydana geldi. Kamyonun altında kalan ve apartman bahçesinde incir toplayan 10 çocuk annesi, 65 yaşındaki Sakine Altınöz olay yerinde sıkıştı. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri Altınöz'ün cansız bedenini kurtardı; sağlık ekipleri olay yerinde yaşamını kaybettiğini tespit etti. Görüntülerde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği, aracın geri kayarak bahçe duvarını aştığı ve devrildiği açıkça görülüyor. Olayla ilgili olarak kamyon sürücüsü gözaltına alındı.
Ailenin tepkisi ve talebi:
Kazada hayatını kaybeden Altınöz'ün kızı Çiğdem Tüğer, bölgedeki yokuş ve yol düzenlemesi konusunda yetkililerden çözüm istedi. Tüğer, "Yokuşu çıkamayan kamyon geri geri kaymış ve bahçeye devrilmiş, annemde kamyonun altında kaldı. Annem 65 yaşındaydı ve 10 kardeşiz. Annemin torunlar burada top oynuyor, yani o çocukların üzerine de gelebilirdi. Çok kötü hissediyorum, bunun hesabını kim verecek. Tarif edilemez bir acı" diye konuştu. Aile, benzer kazaların önüne geçilmesi için yokuşta istimlât duvarı veya başka güvenlik önlemleri talep ediyor.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor; yetkililer kaza nedenini ve olası sorumlulukları açıklığa kavuşturmak için inceleme yapıyor. Güvenlik kamerası görüntüleri, kaza anının net bir kaydını sunuyor ve soruşturma sürecinde delil olarak değerlendiriliyor.
KAZA ANI KAMERAYA YANSIDI