DEAŞ Sanığı Hapis Cezasına Çarptırıldı
Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi, kapatılan bir kitabevinde el bombası ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemelerle yakalanan terör örgütü DEAŞ sanığı R.Ç.'ye hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığı "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 3 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.
Duruşma Detayları
Duruşmada tutuksuz sanık R.Ç. ve avukatı hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı, sanığın DEAŞ mensuplarıyla irtibat içinde olduğunu, kitabevinde ele geçirilen malzemelerin yanı sıra birçok silah ve mühimmatın da bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, sanığın banka hesaplarından DEAŞ mensuplarına finans sağladığını belirtti.
Sanığın İddialara Yanıtı
R.Ç., suçlamaları reddederek DEAŞ üyesi olmadığını ve beraatini talep etti. Ancak mahkeme, sanığın örgütsel faaliyet kapsamındaki finansal eylemlerini cezada artırımla değerlendirdi.
Olayın Gelişimi
R.Ç., 28 Kasım 2023 tarihinde meydana gelen olayın ardından gözaltına alındı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, sanık hakkında toplamda 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlamıştı. İlk duruşmada, sanık tahliye olmuştu. Ancak mahkeme, sanığın yurt dışına çıkış yasağının devamına da hükmetti.