DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.850.582,89 0,09%

Davutoğlu Kayseri'de 'Küresel Vicdan' söyleşisinde Gazze'ye dikkat çekti

Davutoğlu, Kayseri'deki 'Küresel Vicdan' söyleşisinde Gazze'ye dikkat çekti, gençlere coğrafya ve tarih bilgisi önerdi; Cumhurbaşkanı teklifine ilişkin tavrını yineledi.

Yayın Tarihi: 28.10.2025 18:36
Güncelleme Tarihi: 28.10.2025 18:36

Davutoğlu Kayseri'de 'Küresel Vicdan' söyleşisinde Gazze'ye dikkat çekti

Davutoğlu Kayseri'de 'Küresel Vicdan' söyleşisinde Gazze'ye dikkat çekti

Kayseri'de üniversite öğrencileriyle buluşma

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kayseri'de bir kafede düzenlenen "Küresel Vicdan" konulu söyleşide üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Davutoğlu, konuşmasında "Şu anda insanlığın yüreği Gazze ile atıyor. Her ırktan, her milletten insan Gazzelilerin yanında." ifadelerini kullandı.

Öğrencilere, yaşadıkları coğrafyayı ve çevresindeki ülkeleri iyi tanımalarını tavsiye eden Davutoğlu, Gazze'de yaşananlara yaklaşırken 7 Ekim tarihini tek belirleyici olarak almamak gerektiğini ve tarihi sürecin iyi bilinmesinin önemine vurgu yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump'a ilişkin değerlendirmesinde Davutoğlu, Trump'ın Gazze'de İsrail'in yaptığı harekete destek veren konuşmaları olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: "Trump, Uluslararası Ceza Mahkemesini, Uluslararası Adalet Divanını tanımıyor. UNESCO, İnsan Hakları Konseyi küresel vicdandır."

Davutoğlu konuşmasına devam ederek gençlere seslendi: "Gençler, hangi göreve gelirseniz gelin şu yüreğiniz var ya önce ona sığınacaksınız. Vicdan oradadır. Şu anda insanlığın yüreği Gazze ile atıyor. Her ırktan, her milletten insan Gazzelilerin yanında. Bununla Trump'ın kafasındaki dünya savaşacak. Savaş derken birilerinin silahı yok. O vicdanın silahı yok. Nasıl Vietnam yüzünden Amerikalılar özür dilemek zorunda kalmışsa, siz de 'Gazzelilerin o kanları üzerinde zamanla o Amerikalılara, bütün emperyalistlere de özür dileteceğiz' diyeceksiniz. 'Bizden öncekiler, onlar yapamadılar ama biz özgür Filistin'i gerçekleştireceğiz' diyeceksiniz. 'Yahudiler çok güçlü diyecekler bakmayın' siz. Ben diplomatik hayatımda gördüm ki zekadan, bilgiden ve vicdandan daha güçlü hiçbir şey yoktur."

Söyleşinin soru-cevap bölümünde bir gazetecinin, "Bir televizyon programında Sayın Cumhurbaşkanı'ndan bir teklif gelirse, görev alabileceğiniz konuşuldu" sorusu üzerine Davutoğlu, programda söylediği cümleleri yineleyerek hayatını ilkeleriyle yaşadığını ve akademik hayatta, Dışişleri Bakanı ile Başbakanlık dönemlerinde aynı ilkeleri savunduğunu belirtti.

Davutoğlu, bu çerçevede şunları söyledi: "Ülkenin başında kim olursa olsun devlet darda millet sıkıntıda dendiğinde, yardım talep edildiğinde elimden geleni arkama koymam, her şeyi yaparım." Ayrıca Başbakanlıktan ayrılırken söylediği gibi "nefsimi ayaklar altına alırım" düşüncesini tekrar etti ve "Eğer devlete ve millete bir katkım olacaksa bunu seferberlik ve vatanperverlik addeder gereğini yaparım." ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kayseri'de bir kafede düzenlenen "Küresel Vicdan"...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kayseri'de bir kafede düzenlenen "Küresel Vicdan" konulu söyleşide, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kayseri'de bir kafede düzenlenen "Küresel Vicdan"...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı