Datça'da gerçekleştirilen ortak operasyon
Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 10 yıldan fazla süredir aranan ve hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlüyü Muğla'nın Datça ilçesinde düzenlenen operasyonda yakaladı. Olay, iki ilin emniyet birimleri arasındaki koordineli çalışmanın sonucu olarak kayda geçti.
adres tespiti ve yakalama:
Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ile Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışması sonucu, hakkında Denizli Ağır Ceza İlamat Masasınca iki ayrı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan toplam 9 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 10 yıl 3 aydır firari olarak aranan şahsın saklandığı adres tespit edildi. Ekipler, belirlenen adrese 9 Eylül 2026 Çarşamba günü operasyon düzenledi ve şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
adli süreç ve sevk:
Yakalanan hükümlü, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Denizli'ye getirildi. Karakoldaki işlemler sonrasında adli makamlara sevk edilen şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Olay, şehirlerarası işbirliğinin aranan şahısların yakalanmasında etkin rol oynadığını gösterdi.
Emniyet birimleri, aranan kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürürken, benzer operasyonların önleyici ve adli süreç açısından önemine dikkat çekildi.
DENİZLİ’DE HAKKINDA KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI BULUNAN VE 10 YIL 3 AYDIR FİRARİ OLARAK ARANAN HÜKÜMLÜ, POLİS EKİPLERİNİN MUĞLA’NIN DATÇA İLÇESİNDE DÜZENLEDİĞİ OPERASYONLA YAKALANDI.