Darıca'da engelsiz yaşam merkezinde yeni eğitim dönemi:
Darıca Belediyesi tarafından özel bireylerin sosyal hayata daha güçlü katılımını sağlamak amacıyla hizmet veren Engelsiz Yaşam Merkezi'nde yeni eğitim dönemi resmen başladı. Temel eğitim ile el sanatları kurslarına kayıtlı kursiyerler, ilk ders gününde merkezde bir araya geldi. Ziyarette Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da yer alarak hem öğrencilerle görüştü hem de sınıfları ve atölyeleri inceledi.
kurslarda üretim ve kişisel gelişim:
Kurumda yeniden başlayan programlar, kursiyerlere hem temel bilgi ve beceriler kazandırmayı hem de el sanatları atölyeleri aracılığıyla üretme ve yeteneklerini sergileme imkanı sunmayı amaçlıyor. Atölye çalışmaları, katılımcıların günlük hayata katılımını kolaylaştırırken özgüven ve sosyal etkileşim fırsatlarını da artırıyor. Başkan Bıyık, kursiyerlerle gerçekleştirdiği sohbetlerde onların yeni dönem heyecanına ortak oldu ve yapılan çalışmaları yakından takip etti.
başkanın değerlendirmesi:
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Engelsiz Yaşam Merkezi'nin yalnızca eğitim verilen bir mekan olmanın ötesinde özel bireylerin hayatın her alanında daha aktif yer almasını sağlayan bir merkez olduğunu vurguladı. Bıyık, merkez aracılığıyla toplumda fırsat eşitliğini güçlendirmeye çalıştıklarını belirterek şunları ifade etti: Bizim için engelsiz bir Darıca; herkesin kendisini değerli hissettiği, ürettiği, öğrendiği ve sosyal hayatın içinde yer aldığı bir Darıca demektir. Başkan, yeni döneme başlayan tüm kursiyerlere başarı dileyerek onların mutluluğu ve gelişiminin kendileri için çok kıymetli olduğunu kaydetti.
Belediye yetkilileri, Engelsiz Yaşam Merkezi'ndeki eğitimlerin sürdürüleceğini ve şehirde hayatın önündeki engellerin kaldırılması için çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.
DARICA'DA ÖZEL BİREYLERİN SOSYAL HAYATA KATILIMINI DESTEKLEMEK AMACIYLA FAALİYET GÖSTEREN ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ'NDE YENİ EĞİTİM DÖNEMİ BAŞLADI.