Yeşiltaş Mahallesi'nde öğle saatlerinde yangın: 19 kişi etkilendi
Malatya'nın Darende ilçesi Yeşiltaş Mahallesi'nde saat 13.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüyerek bir ev ile eklentilerine sıçradı. İhbar üzerine bölgeye yönlendirilen itfaiye ekipleri ile Darende Belediyesi'ne ait su tankerleri ve iş makineleri acil müdahale gerçekleştirdi.
Müdahale ve hasar:
Darende Belediyesi'nin tüm ekipleri ile vatandaşların desteğinin yanı sıra Orman Genel Müdürlüğü, AFAD ve UMKE ekipleri ile hava araçları da yangına müdahalede görev aldı. Yapılan müdahaleler sonucu yangın kısmen kontrol altına alınırken, olayda 2 ahır ve bir evin çatısında hasar oluştu.
Etkilenenler ve sağlık durumu:
Dumandan etkilenenler arasında F.K. (68), S.K. (39), N.G. (51), A.G. (57), İ.Ö. (44), Ş.G. (38), N.K. (41), Y.G. (41), S.G. (16), B.G. (39), F.K. (42), F.K. (27), A.G. (30), Y.G. (27), B.G. (29), F.A. (36), F.A. (36) ve B.G. (36) bulunuyor. Bu kişiler Darende İlçe Devlet Hastanesi'ne başvurdu.
İtfaiye personeli F.K. (42) hastanedeki ilk müdahalenin ardından ileri tetkik ve tedavi amacıyla sevk edildi. Yetkililer, yangından etkilenenlerin genel durumunun iyi olduğunu bildirdi.
Malatya'daki yangında 19 kişi etkilendi, 1 itfaiye eri sevk edildi