Darende Belediyesi güneş enerji santralini devreye aldı

Darende Belediyesi, öz kaynaklarla kurduğu GES'i devreye alarak enerji ihtiyacını karşılamayı ve aylık 1 milyon TL'nin üzerinde gelir hedefliyor.

Yayın Tarihi: 19.06.2026 09:37
Güncelleme Tarihi: 19.06.2026 09:41

Darende Belediyesi güneş enerji santralini devreye aldı

Darende Belediyesi güneş enerji santralini devreye aldı

Projenin amacı ve hedefleri

Malatya’nın Darende ilçesinde, Darende Belediyesi tarafından öz kaynaklarla hayata geçirilen Güneş Enerji Santrali (GES) projesi devreye alındı. Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, faaliyete başlayan GES proje alanında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Projenin temel hedefi, belediyenin enerji ihtiyacını karşılamanın yanı sıra aylık 1 milyon TL’nin üzerinde gelir elde etmektir. Bu hedef, yatırımın belediyenin mali yapısını güçlendirmesi ve kaynakların daha verimli kullanılmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Yatırım, enerji maliyetlerini azaltırken belediye bütçesine düzenli gelir sağlama potansiyeline sahip. Elde edilecek gelirle hizmetlerin sürdürülebilirliğinin artırılması ve altyapı yatırımlarının desteklenmesi öngörülüyor.

Başkan Bozkurt, üreten, tasarruf eden ve geleceği planlayan bir belediyecilik anlayışıyla projelerin sürdürüleceğini, Darende’nin geleceğine değer katacak yatırımların kararlılıkla hayata geçirileceğini belirtti.

DARENDE BELEDİYESİ'NİN GES PROJESİ DEVREYE ALINDI

DARENDE BELEDİYESİ'NİN GES PROJESİ DEVREYE ALINDI

DARENDE BELEDİYESİ'NİN GES PROJESİ DEVREYE ALINDI

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.