Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Danimarka ABD’nin Kızıldeniz’deki deniz gücüne fırkateyn gönderecek!

Danimarka, Kızıldeniz'deki saldırılara yönelik oluşturulmuş olan ABD liderliğindeki uluslararası deniz gücü koalisyonu operasyonlarına katılım sağlaması için fırkateyn göndermeyi planladığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 31.12.2023 13:29
Güncelleme Tarihi: 31.12.2023 13:29

Danimarka ABD’nin Kızıldeniz’deki deniz gücüne fırkateyn gönderecek!

Danimarka Savunma Bakanı olan Troels Lund Poulsen, yapmış olduğu açıklamlar ile birlikte önemli noktalara değindi. Kızıldeniz'deki gemilere yönelik gerçekleştirilen ve gün geçtikçe artan saldırılar sebebiyle duyulan endişeyi vurgulayarak, ülkesinin bölgedeki deniz güvenliğine olan katkısını artırmayı amaçladıklarını belirtti.

DENİZ GÜVENLİĞİ İÇİN EKSTRA ÇABA SARFEDİLECEK 

Poulsen, Danimarka'nın zaten bölgede deniz güvenliği için çaba harcadığının altını çizerken, hükümetin bu desteği artırmak amacıyla bölgeye fırkateyn gönderme kararı aldığını ifade etti.

Danimarka ABD’nin Kızıldeniz’deki deniz gücüne fırkateyn gönderecek!

ÖNÜMÜZDEKİ AY KARARIN TASARISI SUNULACAK

Danimarka Parlamentosu'na gelecek ay sunulacak olan karar tasarısının ardından, fırkateynin Ocak 2024'ün sonunda Kızıldeniz'e konuşlandırılması planlanıyor.

Husilerin son zamanlardaki eylemlerinin ardından birçok gemicilik şirketi, Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı almıştı.

Pentagon, 6 Aralık tarihinde Yemen'deki Husi güçlerinin Kızıldeniz'de bulunan ticari gemilere yönelik gerçekleştirilen saldırısına karşın uluslararası "Deniz Görev Gücü" kurma görüşmelerinde bulunduklarını açıklamıştı. 18 Aralık'ta da "Refah Muhafızı Operasyonu" isimiyle birlikte çok uluslu bir misyonun oluşturulduğunu aktarmıştı.