Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Cumurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan Diyarbakır mitinginde terör vurgusu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Diyarbakır mitinginde konuşmasına başladı.

Yayın Tarihi: 27.03.2024 15:21
Güncelleme Tarihi: 27.03.2024 15:21

Cumurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan Diyarbakır mitinginde terör vurgusu!

Bugün daha erken saatlerde bildirdiğimiz üzere Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır mitingini başlattı. Diyarbakır’da partisinin mitingine başlayan Erdoğan, tüm katılım gösteren vatandaşları selamlayarak sözlerine başladı. Diyarbakır’dan 14 Mayıs seçimlerinde muhalefet parti Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Cumhurbaşkanı adayına yüzde 71.5, kendisine de yüzde 28.5 oy verildiğini anımsattı. Bu oy oranları karşısında “durup düşünmemiz lazım” diyen Erdoğan, CHP ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) ittifak olduklarını iddia etti. Diyarbakır’da huzur, özgürlük, yatırım ve hizmetin AK Parti döneminde görüldüğünü savunan Erdoğan, muhalefeti eleştirdi. 

Türkiye Yüzyılı’nı birlikte inşa etme çağrısında bulunan Erdoğan, AK Parti’nin şehirde yaptığı çeşitli faaliyetlerden bahsetti. Çocukların kaçırılır dağa çıkarılması konusunda gençlere daha iyi bir gelecek hazırlamak adına adımlar attıklarını söyleyen Erdoğan, “gelin yeni dönemin kapılarını birlikte aralayalım” dedi. Daha sonra ise terör vurgusu yapan Erdoğan, “teröre mesafe koyan herkesle konuşuruz” ifadelerini kullandı. 

diyarbakır

85 milyonluk nüfusun huzuru için yapılacakların şimdi hemen yapılması gerektiğini savunan Erdoğan, Türkiye’ye terörle bedel ödetildiğini kaydetti. İstanbul’daki marjinal ideoloji mensuplarının “Kürt kardeşlere patron olmasına” değinen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: 

“… Artık ülkemizi bu yükten tamamen kurtarma vaktidir. İstanbul'da ne kadar marjinal ideoloji mensubu varsa getirip Kürt kardeşlerimin başına patron yapanlarla artık gidilecek bir yol kalmadığına inanıyoruz. 31 Mart, Kürt kardeşlerimizin tüm tasallutlardan kurtulup,özgür iradeleriyle kendilerinin, şehirlerinin geleceğine karar verecekleri dönüm noktası olacaktır."

Alanda 70 bin kişi olduğunu kaydeden Erdoğan, sözlerine Diyarbakır’a yapılacak olan yardımlarla devam etti. Diyarbakır’a bugüne kadar 265 milyar liradan fazla yatırım yapıldığını ifade eden Erdoğan, 33 bin kişilik Diyarbakır Stadyumu’nu ve Dicle Üniversitesi kampüsündeki kız öğrenci yurdunu anımsattı. Diyarbakırlı ihtiyaç sahiplerine toplam 29 milyar liralık kaynak ayrıldığını belirten Cumhurbaşkanı, 58 sağlık tesisisinin de tamamlanıp hizmete sunulduğunu ekledi.