Cumhuriyet Mahallesi'ne kültür ve sohbetin yeni adresi: 3 bin 840 metrekarelik kitap kahve

Çayırova Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi'nde 3.840 m²'lik kitap kahveyi açacak; okuma salonu, kütüphane, sessiz oda ve çocuk kütüphanesi olacak.

Yayın Tarihi: 18.09.2026 17:21
Güncelleme Tarihi: 18.09.2026 17:21

Cumhuriyet Mahallesi'ne kültür ve sohbetin yeni adresi: 3 bin 840 metrekarelik kitap kahve

proje sahada hızla ilerliyor

Çayırova Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi'nde inşa edilen yeni kitap kahve projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Toplam 3 bin 840 metrekarelik alanda, Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi'nin bitişiğinde hayata geçirilen tesis, ilçeye üçüncü kitap kahve olarak kazandırılıyor. Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi öncülüğündeki projeyle Akse Kitap Kahve ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kitap Kahve'nin ardından bölgeye yeni bir kültür alanı daha eklenmiş olacak.

projenin kapsamı:

Çalışmaları Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yürüten tesisin modern tasarımıyla kente örnek olması hedefleniyor. İçerikte okuma salonu, kütüphane, sessiz oda, çocuk kütüphanesi, kafeterya servis alanı, kapalı teras ve veranda gibi çok amaçlı bölümler yer alacak. Bu alanlar farklı yaş grupları ve kullanım alışkanlıkları düşünülerek planlandı.

kullanım ve hedef kitle:

Belediye yetkilileri, projenin özellikle Şekerpınar ve Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinin kültürel ve sosyal taleplerine yanıt vereceğini belirtiyor. Açıklamada, 'Cumhuriyet Mahalle'mize yeni bir Kitap Kahve kazandırıyoruz. Gençlerimizin kitaplarla buluşacağı, ders çalışıp keyifli vakit geçireceği yeni buluşma noktamız için çalışmalarımız hızla devam ediyor' ifadelerine yer verildi. Tesisin kısa sürede tamamlanarak vatandaşların kullanımına açılması planlanıyor.

ÇAYIROVA BELEDİYESİ TARAFINDAN CUMHURİYET MAHALLESİ'NDE İNŞA EDİLEN VE 3 BİN 840 METREKARE ALANA...

ÇAYIROVA BELEDİYESİ TARAFINDAN CUMHURİYET MAHALLESİ'NDE İNŞA EDİLEN VE 3 BİN 840 METREKARE ALANA SAHİP YENİ KİTAP KAHVE PROJESİNDE ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR.

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.