Bist 100
10.247,75 0%
DOLAR
32,28 0,06%
EURO
34,83 0,27%
ALTIN
2.392,77 0,48%

Cumhuriyet Halk Partisi teklifi TBMM'ye sundu: Asgari ücretin üç ayda bir artırılmasını talep etti!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) enflasyon nedeniyle asgari ücrette 3 ayda bir güncelleme yapılması ve en düşük emekli maaşının da asgari ücrete yükseltilmesine dair düzenleme içeren bir kanun teklifi sundu.

Yayın Tarihi: 27.04.2024 15:55
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 15:55

Cumhuriyet Halk Partisi teklifi TBMM'ye sundu: Asgari ücretin üç ayda bir artırılmasını talep etti!

CHP, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) yen bir kanun teklifi sundu. Sunduğu teklifte CHP, İş Kanunu ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda değişilik talebinde bulundu. TBMM Başkanlığı’na sunulan teklifte enflasyon nedeniyle asgari ücretin 3 ayda bir güncellenmesi ve en düşük emekli maaşının da asgari ücrete eşitlenerek küçük esnafa yardım edilmesi teklife yer aldı. 

CHP Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır, Gökhan Günaydın ve Murat Emir, bizzat imzalayarak TBMM Başkanlığı’na teklifi sundu. Küçük esnafın üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi gerektiğini savunan CHP’li isimler, Türkiye’de çalışanların büyük bölümünün asgari ücretli olduğunu vurguladı. Yaşanan ekonomik krizde en çok etkilenenlerin asgari ücretli, küçük esnaf ve emekli vatandaşlar olduğunu ifade eden grup başkanvekilleri, işçilerin satın alma güçlerinin erimemesi için asgari ücretin yılda bir değil, 3 ayda bir kez güncellenmesi gerektiğini savundu. 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın tahminlerine dikkat çeken CHP, en iyi olasılıkla yüzde 36 enflasyon beklendiğini ve emekli, dul ve yetim, asgari ücretlilerin bu enflasyonun altında maaş alacaklarını vurguladı. Bu nedenle de zaten yoksulluk sınırı altında maaş alan emeklilerin de yine enflasyona maaşlarının yenileceği aktarıldı. 

Gelir adaletsizliğine dikkat çekildi! 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin uygulanmaya başlamasından bu yana gelir dağılımındaki eşitsizliğin arttığını ifade eden CHP, AKP ekonomi politikaları nedeniyle bu eşitsizliğin daha da yükseldiğine dikkat çekti.