
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “hazmedemediler” sözlerine yanıt vererek tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutladı.
Yeni bir açıklama yapan Özgür Özel, Kurban Bayramı’nı kutlamanın yanı sıra siyaset gündemine de değindi. Gazetecilere açıklama yapan Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la olan görüşmesinde asgari ücrete zam yapılmamasının yanı sıra emekliye de enflasyonun altında zam yapılacağı izlenimini aldığını belirtti. Bu miktarları kabul etmenin mümkün olmadığını söyleyen Özel, şunları ekledi:
"Normalleşme olacaksa çiftçiden, emekliden, esnaftan, işçiden başlamalıdır. Onların yüzü gülmeden bizim yüzümüz gülmez. Asgari ücrete zam yapmazlarsa her platformda mücadele ederiz, en son sokaklara dökülürüz, meydanları doldururuz. En sert tepkiyi gösteririz.”
Özel’den bayram ve normalleşme mesajı
CHP Genel Başkanı, siyasi partiler arasındaki ilişkilerin normalleşmesi gerektiğine vurgu yaparak, bayramlarda tüm siyasi parti liderleriyle bayramlaştıklarını belirtti. Özel, "Ben CHP'nin genel başkanı seçildiğimde, kin ve nefret siyasetini bitirmemiz gerektiğini, herkesin kendi işini yapmasını ama birbirinin seçmenine saygı göstermesi gerektiğini söylemiştim" dedi.
Özel, 31 Mart seçimlerinde birinci parti olduktan sonra, Ramazan Bayramında tüm siyasi parti liderlerini arayarak bayramlaştığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret ettiklerini hatırlattı. Bu ziyaretin ardından Erdoğan'ın da iade-i ziyarette bulunacağını söylediğini belirten Özel, "Arada geçen 5 haftalık sürece insanlar normalleşme dediler, yumuşama dediler. Herkes bundan memnun oldu. Sayın Bahçeli de memnun oldu. Bahçeli'nin partisindeki belli odaklar bundan rahatsız oldular" şeklinde konuştu.
Ekonomik sorunlara vurgu yaptı
Özel, ekonomik sorunların çözülmesi gerektiğini belirterek, iktidarın politikalarının işsizlik ve yoksulluk getirdiğini savundu. "Bugün memlekette maliyetin altında buğday fiyatı veren, çay fiyatı veren, maliyet fiyatının altında fındık fiyatı açıklayacak olan, kurum üzüm açıklayacak olan bir birliktelikleri var" dedi.
Özel, bayramın ruhuna uygun olarak, siyasi partiler arasında barış ve işbirliği çağrısında bulundu. Küslerin barıştığı ve kavgaların bittiği bayramdan sonra güzel işleri hep birlikte yapma temennisinde bulundu.
Filistin’e destek çağrısında bulundu
Özel, Filistin'e destek ve İsrail'e yaptırım konusunda da açıklamalarda bulundu. "Filistin'e destek ve İsrail'e yaptırım olabilecek her şeyi desteklemeye hazırız. Hükümet hazırlasın, biz yasama meclisi olarak ana muhalefet partisi olarak her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.