Trabzon Üniversitesi'nden 29 Ekim ziyareti
Trabzon’da yaşayan ve Türkiye’nin yaşayan en yaşlı gazilerinden biri olan 103 yaşındaki Kore gazisi Pirağa Uzun, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Trabzon Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerini evinde ağırladı.
Gençlerle anı paylaşımı:
Ziyarette Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Yılmaz, Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nurettin Çakıcı ve öğrenciler Uzun’un sorularını dinledi. Gazilik dönemine dair anılarını aktaran Uzun, Türkiye’nin Kore’ye müdahalesinin üzerinden geçen 75 yıle vurgu yaparak, "Bugün olsa yine giderim" dedi. Uzun, komutanı Tahsin Yazıcı ile yaşadığı hatıraları ve silah arkadaşlarıyla yürütülen mücadeleyi gençlere anlattı.
Eğitsel ve tarihsel bakış açıları:
Prof. Dr. Nihat Yılmaz, gaziyle gençlerin bizzat bir araya gelmesinin pedagojik açıdan değerli olduğunu belirtti; bu tür karşılaşmaların milli ve manevi duyguların uyanmasına katkı sağladığını söyledi ve üniversite olarak benzer etkinliklerin süreceğini kaydetti. Doç. Dr. Nurettin Çakıcı ise gazinin beyanlarının kendileri için belge niteliği taşıdığını vurguladı.
Gazi Pirağa Uzun’un oğlu Şerif Uzun ise Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleriyle birlikte babasına gösterilen ilginin arttığını, ayrıca Güney Kore’nin gaziye yönelik teveccühünün her dönemde yoğun olduğunu ifade etti.
TÜRKİYE'NİN YAŞAYAN EN YAŞLI GAZİLERİNDEN 103 YAŞINDAKİ KORE GAZİSİ PİRAĞA UZUN, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DOLAYISIYLA KENDİSİNİ ZİYARET EDEN TRABZON ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYENLERİ VE ÖĞRENCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ.