Yılmaz zirveye Cumhurbaşkanını temsilen çevrim içi katıldı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen daha önce dört kez iştirak ettiği Gönüllüler Koalisyonu Liderler Zirvesi'nin beşincisine bugün çevrim içi olarak katıldığını bildirdi.
Toplantı formatı ve gündemi
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ev sahipliğinde hibrit formatta gerçekleşen toplantıda, ABD Başkanı Sayın Trump'ın aldığı inisiyatif sonrasında Ukrayna'da adil ve kalıcı barışın sağlanması için yürütülen diplomatik çabalar ele alındı.
Yılmaz'ın açıklamaları
Yılmaz, toplantıda Türkiye'nin barış sürecine ilişkin tutumunu şu sözlerle aktardı: "Türkiye olarak kalıcı barışın tesisi için her alanda öncü rol üstlenmeye hazır olduğumuzu, taraflar arasında diplomasi ve diyaloğun öncelenmesi gerektiğini bir kez daha yineliyoruz."
Yılmaz ayrıca, "Adil ve kalıcı barış sağlanıncaya kadar tüm imkanlarımızla diplomatik sürece katkı sunmaya devam edeceğiz." ifadeleriyle Türkiye'nin diplomatik yaklaşımını vurguladı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen daha önce dört kez iştirak ettiği Gönüllüler Koalisyonu Liderler Zirvesi'nin beşincisine çevrim içi katıldı.