DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.810.840,85 0,91%

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Enflasyon Verilerini Değerlendirdi

Cevdet Yılmaz, yıl sonunda enflasyonu %20 seviyelerine indirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 04.08.2025 11:45
Güncelleme Tarihi: 04.08.2025 11:45

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Enflasyon Verilerini Değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Enflasyon Verilerini Değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon verileri hakkında yaptığı açıklamada, 'Güçlü koordinasyon, yapısal dönüşüm, kararlı uygulama ve ekonomide öngörülebilirliğin sürmesiyle yıl sonunda enflasyonu yüzde 20'li seviyelere indirmeyi ve fiyat istikrarı içinde milletimizin refahını kalıcı biçimde artırmayı amaçlıyoruz.' dedi.

Yılmaz, sosyal medya hesabından, TÜİK tarafından açıklanan temmuz ayı enflasyon verilerine ilişkin bilgiler paylaştı. Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde, enflasyonla mücadeleye yönelik kararlı ve koordineli adımlar sayesinde enflasyonun düşmeye devam ettiğini belirtti.

Tüketici enflasyonunun temmuz ayında yüzde 2,6 gerçekleştiğini belirten Yılmaz, geçen aya kıyasla yaşanan geçici artışın, yönetilen, yönlendirilen fiyat ve vergi ayarlamalarının etkileriyle oluştuğunu ifade etti.

Yıllık enflasyonun gerilemesinin belirgin şekilde devam ettiğine dikkat çeken Yılmaz, yıllık bazda enflasyonun yüzde 33,52 seviyesine inerek, geçen yıl mayıs ayından bu yana 14 aylık dönemde yaklaşık 42 puan düştüğünü kaydetti. Bu durumun programlarının etkinliğini ve politikalarının ekonomide dengeyi yeniden tesis ettiğini gösterdiğini vurguladı.

Yılmaz, 'Güçlü koordinasyon, yapısal dönüşüm, kararlı uygulama ve ekonomide öngörülebilirliğin sürmesiyle yıl sonunda enflasyonu yüzde 20'li seviyelere indirmeyi ve fiyat istikrarı içinde milletimizin refahını kalıcı biçimde artırmayı amaçlıyoruz.' diyerek sözlerine devam etti. Bundan sonraki hedeflerinin istikrar içinde dengeli büyüme, istihdamı artırma ve katma değeri ile verimliliği artıran yatırımlarla ihracatı geliştirmek olduğunu belirtti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı