Ramazan Bayramı öncesinde bir video yayımlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, herkesin bayramını kutladı. Bayramın tüm islam dünyasına hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, bir bayram daha göreceği için “Rabbime hamdediyorum” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de ve dünyanın farklı köşelerinde yaşanan acı ve zulümlere değinen Erdoğan, Filistin’de süren saldırıları 7 Ekim’den bu yana tüm insanlığın vicdanında bir yara olarak nitelendirdi. Savaşlarda dahi dokunulmaması gereken okul, kilise, hastane ve camilerin kasti olarak bombalandığına değindi. Büyük bir vahşet sahnesiyle karşılaşıldığını vurgulayan Erdoğan, İsrail saldırıları sonucu şehit düşen 33 bin Filistinliye rahmet diledi. 75 binden fazla yaralı için de şifa dileklerini dile getirdi.
Türkiye’nin bugüne kadar Filistin’e 45 bin tondan fazla yardım malzemesi gönderdiğini altını çizen Erdoğan Doğu Kudüs ve Filistin özgürleşinceye kadar yardımların devam edeceğini vurguladı. Daha sonra ise deprem bölgesine değindi.
Dış siyasette önemli adımlar atılırken, deprem bölgesinin asla ihmal edilmediğini söyleyen Erdoğan, asrın felaketindeki yaraları hızla sardıklarını belirtti. Şimdiye kadar 80 bine yakın afet konutunu ve köy evini teslim ettiklerini aktaran Erdoğan, her ay 15-20 bin konut inşa edileceğini, yıl sonunda da 200 bine kadar ulaşılacağını vurguladı. Ayrıca, riskli yapıların yüksek olduğu bölgelerde de binaları dayanıklı hale getirmek için güçlendirme çalışmaları yapıldığını aktardı.
Teröre karşı stratejik bir şekilde çalışmaların devam edeceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomik politikalara değindi. Hayat pahalılığı ve enflasyonun en hassas oldukları konu olduğunu belirten Erdoğan, tüm milletin “canını yakan bu problemi” çözmekte kararlı olduklarını ekledi. Ekonomi programının iyi etkilerinin yılın ikinci yarısında net bir şekilde görüleceğini söyleyen Erdoğan, 4 yıllık seçimsiz dönemi vaatlerin gerçekleştirilmesi için kullanacaklarını kaydetti. Ayrıca, “Türkiye Yüzyılı” vizyonunun hayata geçinceye kadar “durmak yok” dedi.
Son olarak Erdoğan, 31 Mart’ta Cumhur İttifakı’na ve AK Parti adaylarına oy veren vatandaşlara teşekkür ederek herkesin Ramazan Bayramı’nı kutladı ve şunları ekledi:
“… Bayram ziyareti veya tatil amacıyla yollara çıkan tüm vatandaşlarımdan trafik kurallarına riayet etmelerini bekliyorum. Rabb'imden Ramazan Bayramı'nın gönüllerimize huzur, ülkemize esenlik, dünyamıza ve mazlum coğrafyalara barış getirmesini diliyor, sizleri bir kez daha muhabbetle selamlıyorum. Bayramınız mübarek olsun, kalın sağlıcakla."