Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni mesajında enflasyonun düşeceği tarihi açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda konuşma yapıyor.

Yayın Tarihi: 25.05.2024 15:57
Güncelleme Tarihi: 25.05.2024 16:10

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni mesajında enflasyonun düşeceği tarihi açıkladı!

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda DEİK Genel Kurulu ve Ustalara Saygı Ödül Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılış konuşmasını yaptı. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) 37’inci seçimli genel kurulu nedeniyle toplandıklarını kaydeden Erdoğan bugün 3’üncü Ustalara Saygı Ödül Töreni’nin gerçekleştirileceğini de belirtti. DEİK’in Türk özel sektöründe yıldız olduğunu ve bu kişilerle bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu kaydeden Erdoğan, DEİK yönetimine teşekkür etti. 

Genel kurulda alınan kararların Türkiye için hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, 2023-2027 çalışma dönemi için seçilen DEİK yönetim kurulu üyelerini tebrik etti. 1985 yılında kurulan DEİK’in Türk özel sektörünü dış ticaret ve uluslararası yatırımlar gibi önemli konularda görev üstlendiğini anımsattı. Daha sonra ise gündem konularına geçti. 

İsrail’deki Binyamin Netanyahu yönetiminin Gazze’deki katliama son verilinceye kadar ticaret ve diplomasi baskısını sürdüreceklerini kaydetti. Herkesin fikrine ve düşüncesine saygıyla yaklaştıklarını kaydeden Erdoğan, Türkiye için heyecan duyan herkesin yeri olduğunu söyledi. 

Türkiye Yüzyılı hedeflerinin gerçeğe dönüşmesi için emek veren herkese destek olacaklarını söyleyen Erdoğan, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde üretim tesislerinin de zarar gördüğünü kaydetti. Deprem nedeniyle 14 milyon insanın olumsuz etkilendiğini belirten Erdoğan, 850 bin bağımsız bölüm ve 170 bin iş yerinin zarar gördüğünü anımsattı. Ayrıca Avrupa ya da Amerika gibi gelişmiş ülkelerin dahi ekonomik olarak böyle bir ekonomik yükü kolaylıkla atlatamayacağını belirtti. 

Deprem dışında son bir yılda üç seçim yapıldığını ve bu süreçte bürokrasi işlerinin yavaşladığını kaydeden Erdoğan, ülke ekonomisinin genel olarak durağan hale geldiğinin farkında olduklarını ekledi. Tüm bu olumsuzluklara rağmen ihracattan büyümeye çeşitli hedeflerden kopulmadığını belirtti. 255 milyar dolarlık ihracat rekoru kırıldığını anımsatan Erdoğan, cari açıktaki iyileşmenin devam edeceğine inandığını kaydetti. Ayrıca, yüzde 4.5 büyüme oranıyla Avrupa’da birinci ve OECD’de ikinci, G20’de ise dördüncü sırada olduğumuzu ekledi. 

Son olarak Cumhurbaşkanı, Türk ekonomisi hakkında da konuştu. Döviz kuru üzerinden korku salındığını ve insanları euro olmak için kışkırtıldığını kaydeden Erdoğan, karamsar senaryoların gerçekleşmediğini belirtti. Hedefin enflasyonu tek haneye indirmek olduğunu belirten Erdoğan, şunları ekledi: 

“… Ekonomi programımızın olumlu neticelerini almaya başladık. Geçici rahatlama değil, enflasyonda kalıcı düşüş hedefliyoruz. Kararlıyız, sabırlıyız. Yılın ikinci yarısından itibaren dezenflasyon dönemine gireceğiz.”