Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sandık hepimizin namusuna emanettir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın X hesabından yapılan paylaşımda, iki ay içinde 52 şehri ziyaret ettiklerine dikkat çekildi. Erdoğan, seçim maratonu boyunca vatandaşlarla bir araya gelerek Türkiye'nin dört bir yanından gelen destek ve sevgiyle karşılaştıklarını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin farklılıklarıyla birlikte büyük bir aile olduğunu vurgulayarak, milli iradenin sandık aracılığıyla tecelli ettiğini ve bu sürecin tüm vatandaşların sorumluluğunda olduğunu ifade etti.

Yayın Tarihi: 28.03.2024 22:09
Güncelleme Tarihi: 28.03.2024 22:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sandık hepimizin namusuna emanettir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'deki mitinginde, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Seçim öncesinde Türkiye genelinde gerçekleştirdikleri ziyaretlerde vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirten Erdoğan, her kesimden insanın desteğini aldıklarını ifade etti. Ayrıca, ülkenin dört bir yanındaki vatandaşlarla yapılan görüşmelerde, Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde olduğunu gördüklerini dile getirdi.

Erdoğan'ın paylaşım platformu X hesabından yapılan paylaşımda ise seçim maratonunun detaylarına yer verildi. İki ay içinde 52 şehri ziyaret ettiklerine dikkat çeken Erdoğan, bu süreçte çeşitli kesimlerle bir araya gelerek Türkiye'nin farklılıklarıyla zenginleştiğini belirtti. Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde olduğunu vurgulayan Erdoğan, milli iradenin sandık aracılığıyla tecelli ettiğini ve bu sürecin herkesin ortak sorumluluğu olduğunu dile getirdi. Erdoğan, seçimlerin ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi.

Erdoğan'ın resmi X hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı; 

İki ay önce başladığımız mahallî idareler seçim maratonumuzda doğudan batıya, kuzeyden güneye 52 şehrimizi ziyaret ettik.

Diyarbakır'dan Trabzon'a, Hatay'dan Samsun'a, Muğla'dan Çorum'a, Karabük'ten Hakkâri'ye kadar yaygının dört bir ucundaki vatandaşlarımızla kucaklaştık. Gençlerimizle selamlaştık. Yaşlılarımızın hayır duasını aldık. Hanım kardeşlerimizle hasbihâl yaptık. Sanayicilerimizle, üreticilerimizle bir araya geliyoruz. Emeklilerimizin, emekçilerimizin sesine kulak verdik. Ahilik geleneğimizin yöneticisi esnafımızla istişare ettik. Yeni yuvalarına kavuşan depremzedelerimizin sevincini paylaştık. Hiçbir ayrım yapmadan milletimizin tamamıyla dertleştik, hasret giderdik, ruberu muhabbetimiz vardı. Gittiğimiz hayattaki manzaramız şudur:

 Bizler tüm farklılıklarımızla 85 milyonluk büyük bir aileyiz. 

Seçim şarkımızda söylediğimiz gibi: Hepimiz aynı bağın gülüyüz, aynı dağın yeliyiz. Bu birlikteliği ne kadar sağlam tutarsak geleceğimize o derece çalışabiliriz. Siyasi görüşlerimiz, gönülden partiler, kökenimiz, meşrebimiz, hayat tarzımız farklı olabilir. Ama Türkiye bizlerin ortak yurdu, ortak çatısı, ortak yuvasıdır. Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir. 

Hem sandığa gidip oy kullanarak hem de oyumuza sahip olan demokrasimize karşı mesuliyetimizi yerine getiririz. 31 Mart seçimlerinin güncele, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

erdoğan