Bist 100
10.267,09 0%
DOLAR
32,22 -0,1%
EURO
34,83 -0,04%
ALTIN
2.401,14 0,16%

Cumhurbaşkanı Erdoğan Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5’inci Konferansı’nda konuşma yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, az önce Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5’inci Konferansı’nda konuşmaya başladı.

Yayın Tarihi: 26.04.2024 16:31
Güncelleme Tarihi: 26.04.2024 16:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5’inci Konferansı’nda konuşma yaptı!

Tüm katılımcıları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, herkese “İstanbul’a hoşgeldiniz” dedi. Daha sonra ise Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı'nın hayırlara vesile olmasını diledi. Afrika’dan Avrupa’ya kadar selam gönderen Erdoğan, Filistin meselesine ve Kudüs davasına dikkat çekti. Üç gün boyunca yapılacak olan istişarelere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu'nun 34 ülkeden 157 üyeden 2 bin üyeye ulaştığını kaydetti. 

Platformun Filistin’e ses olduğunu söyleyen Erdoğan, zor günlerden geçildiğini ve Müslüman’ın Müslüman’a yardım etmesi gerektiğini belirtti. Kudüs’ün kadim kimliğinin adım adım yok edildiğini öne süren Erdoğan, Resulü Ekrem efendinin sözleriyle Kudüs’ün rehber olduğunu ifade etti. 

Son bir asırdır Haçlı heveslilerinin İslam karşıtlığı yaptığını ve Darüsselam hale getirmek için var güçle çalışıldığını ifade eden Erdoğan, Kudüs’ü savunmanın barışı savunmakla eşdeğer olduğunu savundu. Bu sebeple de insanlık ve barış adına yürütülen mücadelede Parlamenterler Arası Kudüs Platformu'na şükranlarını sundu. 

Filistin halkının bugün tarihin en vahşi zulmüne maruz kaldığını ifade eden Cumhurbaşkanı, Filistinli kahramanlara selam gönderdi. İşgalciler karşısında dimdik duran Filistin’i tebrik edip saygıyla selamladığını söyleyen Erdoğan, 7 Ekim’den bu yana yaşananları anlatmaya kelimelerin yetmeyeceğini söyledi. 203 günde 35 binden fazla Filistinlinin acımasızca katledildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Netanyahu’yu “Gazze kasabı” olarak isimlendirdi. Bu şekilde konuşulduğunda “birilerinin rahatsız olduğunu” söyleyen Erdoğan, Gazze’de işlenen cinayetlerin üstünün örtülemeyeceğini vurguladı ve şunları ekledi: 

“Buradan onlara şu hakikati tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum. Ne yaparsanız boş, ne kadar uğraşsanız da beyhude, Tayyip Erdoğan'ın kalbine de, kavline de zincir vuramazsınız.”