Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı için Türkiye'de bulunan Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar ile Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Syed Asım Münir'i kabul etti.
Kabulde, Türkiye ve Pakistan arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel meseleler ele alındı. Erdoğan, Türkiye ile Pakistan arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin ilişkilere kattığı ivmeden memnuniyet duyduğunu belirterek, alınan kararların hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
Erdoğan, İsrail'in İran'a yönelik saldırılarından kaynaklanan risklerin İran'ın komşuları olan Türkiye ve Pakistan'ı etkileyecek boyutta olduğunu ifade etti. Bu bağlamda, nükleer anlaşmazlığın çözümü için ABD ve İran arasındaki diplomatik müzakerelerin canlandırılmasının önemini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin sükuneti yeniden sağlamak ve diplomatik yollarla çözüm için çabalarına devam edeceğini de dile getirdi.