DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.865.081,65 -0,29%

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orman Varlığını ve Doğa Koruma Çalışmalarını Vurguladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, orman varlığının artırıldığını ve çevre koruma çalışmalarının desteklendiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 02.06.2025 15:11
Güncelleme Tarihi: 02.06.2025 15:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orman Varlığını ve Doğa Koruma Çalışmalarını Vurguladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orman Varlığını ve Doğa Koruma Çalışmalarını Vurguladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etimesgut Havaalanı'nda düzenlenen "Yeşil Vatan Kahramanları Görev Başında" programında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 2002'de 20,8 milyon hektar olan orman varlığının bugün 23,4 milyon hektara ulaştığını belirtti. Ayrıca, ülkenin toplam yüzölçümünün %30'unun ormanlarla kaplı olduğunu ifade etti.

Erdoğan, doğayı bir emanet olarak gördüklerini ve onu koruyarak çocuklara en iyi şekilde teslim etmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Bu kapsamda son 23 yılda gerçekleştirdikleri ağaçlandırma kampanyalarına ve yatırımlara dikkati çekti. "Geleceğe Nefes" temasıyla yürütülen projelerle birlikte 7,5 milyardan fazla fidan dikildiğini belirtti.

Yangın Felaketleri ve Orman Kahramanları

Orman yangınları sonrası yapılan eleştirilere değinen Erdoğan, bazı fotoğrafların dezenformasyona dayandığını vurguladı. Bu tür eleştirilerin orman teşkilatını hedef aldığını ve orman kahramanlarına hakaret olarak değerlendirdiğini söyledi. Erdoğan, bu tür sorumsuzluklardan uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Kırsal Kalkınma ve Destekleme Faaliyetleri

Erdoğan, ağaçlandırma faaliyetlerinin yanı sıra kırsal kalkınmayı desteklemek için çeşitli projeler geliştirdiklerini belirtti. Ceviz, badem ve çeşitli tıbbi bitkilerle hem tarımda verimliliği artırmak hem de köy halkına ekonomik destek sunmak amacıyla 35 milyar lira büyüklüğünde kredi ve hibe desteği sağlandığını aktardı. Bu yıl 12 bin aileye 2,6 milyar lira tutarında destek verileceğinin müjdesini verdi.

Yangınla Mücadelede Teknolojik Gelişmeler

Son 23 yılda yangınla mücadelede büyük ilerlemeler kaydettiklerini ifade eden Erdoğan, havadan su atma kapasitesinin 438 tona yükseldiğini ve insansız hava aracı kullanımında Avrupa'da birinci, dünyada ikinci bir ülke konumunda olduklarını bildirdi. Yangınları erkenden tespit etmek için gelişmiş sistemler kullanıldığını belirtti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı