Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, görüşmede bölgesel ve küresel konuların ele alındığı belirtildi.
Erdoğan, görüşmede Türkiye'nin Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın sona ermesi için elinden geleni yaptığını ifade etti. İlerleyen süreçte de üzerine düşeni yapacağını ve savaşan taraflar dahil birçok lider ile uluslararası kuruluş temsilcileriyle temaslar gerçekleştirdiğini vurguladı.
Ayrıca Erdoğan, Türkiye'nin bölgede ve dünyada savaşların sona ermesi için gösterdiği gayretleri dile getirdi. Uluslararası toplumun, savaşların durdurulmasında ve barış inşasında Türkiye'nin çabalarına katkıda bulunmasının önemine dikkat çekti.