Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor: Anayasa değişikliği için uzlaşma yolları arayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümet ile yüksek yardı arasındaki hiyerarşi tartışmaları hakkında konuşuyor.

Yayın Tarihi: 20.02.2024 14:56
Güncelleme Tarihi: 20.02.2024 21:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor: Anayasa değişikliği için uzlaşma yolları arayacağız!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri Kura Töreni’ne katıldı. Burada çeşitli açıklamalar yapmaya başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüksek yargı kurumlarının görevlerine dair detaylar verdi. 

Sözlerine yüksek yargı kurumlarının misyonlarında bir belirsizlik olduğunu söyleyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurumlar arasında bir hiyerarşi tartışması olduğunu söyledi. Yıllardır bu hiyerarşi tartışmasının devam ettiğini belirten Erdoğan, yüksek yargıda yaşanan bu ihtilafın giderilmesinin gerektiğini belirtti:

"Yüksek yargıdaki ihtilafı gidermek zorundayız. Yeni anayasa mümkün olmasa bile yargıdaki sorunu giderecek bir anayasa değişikliği için uzlaşma yollarını arayacağız" 

Danıştay’ın FETÖ nedeniyle ihraç edilen bazı yargı mensuplarına dair tartışmalı kararlar verdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kararların daha net bir şekilde ortaya konulması gerektiğini vurguladı. Bu kapsamda ilk adımların 8. Yargı Paketi ile atmayı başardıklarına dikkat çeken Erdoğan, daha halledilmesi gereken pek çok husus olduğunu da belirtti. 

Anayas değişikliğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun için en başta Meclis’te geniş bir uzlaşma zeminin oluşturulması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu dile getiren Erdoğan, kendini şöyle ifade etti: 

“Yaşadığımız her hadise, böyle bir anayasanın demokrasinin selameti açısından ne kadar gerekli olduğunu gösteriyor.

Yeni anayasa mümkün olmasa bile yargıdaki sorunu giderecek bir anayasa değişikliği için de uzlaşma yollarını arayacağız. Amacımız, ülkemiz bu gereksiz ve yargıya zarar verecek tartışmalardan bir an önce kurtulmalıdır. "