Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kocaeli'de önemli açıklamalar yapıyor!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli’de önemli açıklamalar yaptı.

Yayın Tarihi: 28.03.2024 17:10
Güncelleme Tarihi: 28.03.2024 17:10

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kocaeli'de önemli açıklamalar yapıyor!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa’nın ardından Kocaeli’de miting düzenledi. Az önce başladığı Kocaeli mitinginde alandakileri selamlayan Erdoğan, ardından tüm Kocaeli’nin 14-28 Mayıs’ta verdiği destek için teşekkür etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kocaeli’den yüzde 54 oy oranı aldıklarına dikkat çekerek, aynını 31 Mart 2024’teki yerel seçimlerde görmek istediklerini ifade etti. Kocaeli’nin bir kez daha eser ve hizmet belediyeciliği yapacağını söyleyen Erdoğan, ticaret ve sanayinin şehrine Türkiye Yüzyılı’na hazır olup olmadıklarını sordu. 

Meydanda 85 bin vatandaşın olduğunu söyleyen Erdoğan, artık 2 gün kaldığını ve sandığın telafisi olmayacağını belirtti. Herkesi telefon rehberine bakıp tek tek Cumhur İttifakı adaylarına oy istemeye davet eden Erdoğan, Kocaeli’nin doğru kararı vereceğine güvendiğini söyledi. 

erdoğan

2 aylık miting sürecinde ülkenin dört bir yanındaki vatandaşlarla kucaklaştıklarını söyleyen Erdoğan, esnaflarla sohbet edildiğini, hiçbir ayrım yapılmadan herkesle görüşüldüğünü ifade etti. 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerine değinen Cumhurbaşkanı, 1 yıl geçmesinin ardından şehirlerin tekrar ayağa kalkmaya başladığını kaydetti. Kentsel dönüşümün önemine dikkat çeken Erdoğan, el birliğiyle binaların sağlamlaştırılması gerektiğini belirtti. 

Her dönem ileriye baktıklarını ve devlete bedel ödetecek adımlar atmadıklarını iddia eden Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) de eleştirdi. Eleştiririlerinin ardından da bugüne kadar Kocaeli’de yapılan yatırımlardan bahsetti. 

Kocaeli’de bugüne kadar 305 milyar liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı, eğitim alanı için 12 bin 940 derslik ve 57 spor tesisi inşa ettiklerini ekledi. Kartepe’de öğrenci yurdunun kurulduğunu anımsatan Erdoğan, Kocaeli Stadyumu’nun da yine şehre kazandırılan değerler arasında yer aldığını ifade etti.