Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail davasına belge gönderildiğini açıkladı: "Bu belgelerle İsrail mahkum olacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in savaş suçu işlediğine dair Güney Afrika tarafından açılan davaya çeşitli belgelerin gönderildiğin, bu belgelerin de İsrail'i mahkum edecek güçte olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 12.01.2024 15:30
Güncelleme Tarihi: 12.01.2024 15:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail davasına belge gönderildiğini açıkladı: "Bu belgelerle İsrail mahkum olacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika’nın İsrail’e açtığı davaya görüntülerin de yer aldığı çeşitli belgelerin gönderildiğini aktardı. Belgelerin son derece güçlü olduğunu vurgulayan Erdoğan, bu belgelerin İsrail’i mahkum edeceğini söyledi. 

Hz. Ali Camii’de Cuma namazını kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. ABD ve İngiltere’nin Yemen’e saldırılarını ele alan Erdoğan, durumun orantısız güç kullanımı olduğunu söyledi. İsrail’in de aynı şekilde Filistin’e karşı da aynı şekilde orantısız güç kullandığını söyleyen Erdoğan, Kızıldeniz’i kan gölüne çevirme niyetinde olduklarını belirtti. Son olarak da Husilerin Amerika ve İngiltere’ye karşı başarılı savunmalar yaptığını söyleyerek İsrail’e soykırım davası hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. 

“Soykırım davasına gönderdiğimiz belgeler İsrail’i mahkum edecek!”

Öte yandan bugün İsrail, Güney Afrika’nın açtığı dava kapsamında savunmasını yapmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda savunma yapan İsrail’le ilgili çeşitli belgeler gönderildiğini söyledi. Davaya konu olacak olan belgelerin ağırlıklı olarak görüntülerden oluştuğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu belgelerin Hollanda Lahey’de “çok işe yarayacağını” kaydetti. Ayrıca belgelerin nitelik bakımından İsrail’i mahkum edecek güçte olduğunu da ekledi.