Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile Suriye’nin Birliği Üzerine Görüşme Gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile yaptığı telefon görüşmesinde Suriye'nin toprak bütünlüğüne vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 03.12.2024 19:11
Güncelleme Tarihi: 03.12.2024 19:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile Suriye’nin Birliği Üzerine Görüşme Gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı Mohamed Shia' al-Sudani ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü konusuna özel önem verdiklerini belirtti. Erdoğan, bu meselede Irak hükümetiyle aynı noktada bulunduklarını ifade etti.

Görüşmenin detayları hakkında yapılan açıklamada, iki liderin bölgesel işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiği ve Suriye'deki istikrarın tüm bölge için kritik öneme sahip olduğu konusunda hemfikir oldukları vurgulandı. Bu tür iletişimlerin, taraflar arasındaki ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı