Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,36 -0,07%
EURO
34,88 0,15%
ALTIN
2.377,41 -0,31%

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti öncesi Bağdat sokakları Türk bayraklarıyla donatıldı!

12 yıllık aranın ardından bugün Irak ziyareti yapacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için Irak sokakları Türk bayrakları ile donatıldı.

Yayın Tarihi: 22.04.2024 10:44
Güncelleme Tarihi: 22.04.2024 10:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti öncesi Bağdat sokakları Türk bayraklarıyla donatıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yapacağı Irak ziyareti öncesi Bağdat Erbil’deki tüm cadde ve sokaklara Türk bayrakları asıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz eşliğinde yapacağı Irak ziyareti öncesi Bağdat’ta hazırlıklar tamamlandı. Bağdar şehir merkezinde yer alan Şeyh Abdulkadir Geylani türbesinin de bulunduğu caddede, Türkçe ve Arapça dillerinde pankartlar asıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ithafen “ziyaretinizden onur duyduk” yazıları asılırken, Türk bayraklarına da yer verildi. 

Erdoğan ve bakanlar Irak'ta! 

Bugün saat 09.15’te uçakla hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, İstanbul Valisi Davut Gül ve ilgililerin uğurlamasının ardından Irak’a gitti. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve diğer bakanlarda Cevdet Yılmaz ile Erdoğan’a eşlik etti. 

Bakanlar da Irak’a giderken Erdoğan, Bağdat’ta Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ve Başbakan Muhammed Şiva es-Sudani ile görüşme yapacak. İki ülke arasında çeşitli anlaşmaların imzalanması beklenirken, Erdoğan, görüşmenin ardından Sudani ile ortak basın toplantısı düzenleyecek. Ayrıca daha sonra da temaslar için Erbil’i ziyaret edecek.