Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile telefonda görüştü. Görüşme, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre gerçekleştirildi.
Görüşmede, İsrail ile İran arasındaki çatışma ile birlikte bölgesel ve küresel konular ele alındı. Erdoğan, İsrail'in İran'a yönelik saldırılarının bölgenin güvenliğine ciddi zarar verdiğini vurguladı. Ayrıca, Netanyahu hükümetinin hukuka aykırı hamlelerinin, küresel boyutta bir istikrar ve güvenlik sorunu oluşturduğunu belirtti.
Erdoğan, bölgenin yeni bir krize tahammül edemeyeceğini ifade ederek, İran'ın nükleer programına ilişkin uzlaşma arayışının İsrail tarafından baltalanmaya çalışıldığını kaydetti. Bu sorunun çözümü için müzakerelerin sürdürülmesi gerektiğini de dile getirdi.
Ayrıca, Erdoğan, İsrail'in İran'a yönelik saldırılarıyla Gazze'deki soykırımı gölgelemesine asla izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.