
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dost ve kardeş ülke Endonezya ile yapılan anlaşma hakkında bilgiler verdi. Erdoğan, 48 adet KAAN (Milli muharip uçak) üretimi için gerekli sürecin Türkiye'de gerçekleştirileceğini açıkladı.
Anlaşmanın Detayları
Endonezya ile imzalanan bu anlaşma, iki ülke arasındaki savunma sanayi iş birliğini güçlendirecek önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Milli muharip uçakların üretimi, Türkiye'nin teknolojik kapasitesini artırırken, uluslararası pazardaki rekabet gücünü de olumlu yönde etkileyecek.
Bu gelişme, Türkiye'nin savunma sanayi projelerinde şeffaflık ve iş birliği odaklı stratejisini bir kez daha gözler önüne seriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca bu tür projelerin bölge barışına katkı sağlayacağını vurguladı.