Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Cumhurbaşkanı Erdoğan Denizli mitinginde enflasyonun bitiş tarihini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin Denizli mitinginde konuşuyor.

Yayın Tarihi: 22.02.2024 16:08
Güncelleme Tarihi: 22.02.2024 16:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan Denizli mitinginde enflasyonun bitiş tarihini açıkladı

31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimler için sayılı gün kalırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yoğun miting programına Denizli’de devam ediyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli’de 29 Ekim Bulvarı’nda Ak Parti mitingi düzenledi. Düzenlenen mitingde 31 Mart yerel seçimlerinden bahseden Erdoğan, Denizli’den en az yüzde 50’nin üzerinde oy beklediklerini kaydetti. Eksiklerin tamamlanacağını ve mesajlarının ulaşmadığı insanlara mutlaka hedeflerini aktaracaklarını vurguladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) başta olmak üzere muhalefetten umudunu kesenleri “bağrına basacağını” söyleyen Erdoğan, muhalefetin tartışmalarını horoz dövüşüne benzetti. 

KAAN ve savunma sanayi vurgusu yaptı! 

Erdoğan, AK Parti’lye birlikte “Türkiye Yüzyılı” olarak adlandırdığı bu süreçte en önemli ayağın savunma sanayi ve teknoloji olduğunu kaydetti. Sadece son 1 yıl hava, deniz ve kara platformlarında onlarca proje hazırlandığını belirten Erdoğan, göreve geldiği yılda yüzde 20 civarında olan yerli üretim payını yüzde 80 seviyelerine çıkarıldığını söyledi. Ayrıca, 5 buçuk milyar dolarlık savunma ihracatı geliştirildiğini vurgulayan Erdoğan, yerli savaş gemisi olan 10 ülkeden birinin Türkiye olduğunu ekledi. 

Terör konusunda verilen mücadele kullanılan silahların çoğunun yerli olduğunu öne süren Erdoğan, ilk uçuşunu gerçekleştiren ilk milli taarruz uçağı KAAN’a değindi:

"KAAN’ımızı da gökle buluşturduk. Beşinci nesil savaş uçağımız KAAN, ilk uçuşunu başarıyla icra etti. Yaklaşık 15 yıllık bir çabanın, gayretin ve azmin ürünü olan KAAN, dünkü testle çok kritik bir eşiği daha aştı. 2028 yılı sonunda KAAN'ın hava kuvvetlerimize katılmasını planlıyoruz. Varsın birileri, yapamazsınız başaramazsınız demeye devam etsin. Ne derseniz deyin, yaptık gökle buluşturduk."

Enflasyonun tüm dünyada bir problem olduğunu kaydeden Erdoğan, çalışan ve emeklilerin enflasyona ezdirilmeyeceğini tekrar vurguladı. Yıl sonuna doğru enflasyonun düşmeye başlayacağını belirten Erdoğan, “rahat bir nefes alacağız” dedi.