Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kocaelispor Müzesi’ne imzalı forma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı süren Kocaelispor Müzesi’nde sergilenecek klasik çubuklu formayı imzaladı; forma açılışta müzede yer alacak.

Yayın Tarihi: 18.05.2026 20:52
Güncelleme Tarihi: 18.05.2026 20:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kocaelispor Müzesi’ne imzalı forma

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kocaelispor Müzesi’ne imzalı forma

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın tarafından, yapımı devam eden Kocaelispor Müzesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana takdim edilen yeşil-siyahlı takımın klasik çubuklu forması, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalandı. İmzalı formanın açılışın ardından müzedeki yerini alacağı bildirildi.

Müze çalışmaları

Kocaeli Stadyumu’nda süren inşaat çalışmalarında, kulübün kuruluşundan günümüze kadar kazandığı kupalar ve çeşitli hatıraların sergileneceği bir düzenleme hedefleniyor. Başkan Büyükakın’ın destek verdiği ve şehirde futbol kültürünü canlı tutmayı amaçlayan proje, kulübün geçmiş başarılarını ve yerel taraftar hafızasını görünür kılmayı amaçlıyor.

İmzalı formanın önemi

Hafta sonu programı kapsamında kentte bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başkan Büyükakın’ın takdim ettiği Kocaelispor’un klasik çubuklu formasını imzalaması müze için somut bir hatıra oluşturuyor. Bu tür sembolik destekler, müzenin açılışında ve sonrasında ziyaretçi ilgisini artırma potansiyeline sahip; imzalı forma kulüp tarihine dair bir bağlam sunacak şekilde sergilenecek.

Kulübün son dönemi ve mesaj

Başkan Büyükakın’ın "Amatörden Süper Lig’e" vizyonuyla desteklediği Kocaelispor, son 6 yılda 4 kupa kazanarak 16 yıllık Süper Lig hasretine son verdi ve ilk sezonunda ligde kalıcı olmayı başardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce Kocaelispor’u her zaman Süper Lig’de görmek istediğini ifade etmiş ve takımın şampiyonluğunu şu sözlerle kutlamıştı: "16 yılın ardından yeniden Süper Lig’e yükselen Kocaelispor’u ve taraftarıyla birlikte tüm Kocaelispor camiasını yürekten tebrik ediyorum. Kocaelili tüm vatandaşlarıma selam ve muhabbetlerimi iletiyorum".

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TAHİR BÜYÜKAKIN, YAPIMI DEVAM EDEN KOCAELİSPOR MÜZESİ'NDE...

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TAHİR BÜYÜKAKIN, YAPIMI DEVAM EDEN KOCAELİSPOR MÜZESİ'NDE SERGİLENMEK ÜZERE CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A YEŞİL-SİYAHLI EKİBİN FORMASINI İMZALATTI.

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!