Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran Cumhurbaşkanı Reisi'ye taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve İran Dışişleri Bakanı için taziye mesajı yayımladı.

Yayın Tarihi: 20.05.2024 10:58
Güncelleme Tarihi: 20.05.2024 10:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran Cumhurbaşkanı Reisi'ye taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın vefat etmesinin ardından taziye dileklerini iletti. 

Dün Azerbaycan’dan dönerken helikopter kazası sonucu Doğu Azerbaycan’da araziye düşen İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan hayatını kaybetti. Aniden yaşanan kazanın sis sonucu meydana geldiği aktarılırken, Reisi’nin görevi birinci Cumhurbaşkanı Yardımcısı’na devredildi. Bu süreçte de yargı ve yasama üyeleri ile birlikte 50 gün içinde seçim yapmakla yükümlü olduğu aktarıldı. 

Hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı için bugün, Cumhurbaşkanı Erdoğan taziye mesajı yayımladı. Hayatını kaybeden İbrahim Reisi ve Hüseyin Emir Abdullahiyan için yayımladığı taziye mesajında Erdoğan, Allah’tan rahmet diledi. İran İslam Cumhuriyeti’nin Dinî Lideri Sayın Ali Hamaney ve tüm İran halkına taziye dileklerini ilettiğini ifade eden Erdoğan, görevde olduğu süre boyunca büyük başarılarına şahitlik ettiği mevkidaşını saygı ve minnetle andı. Türkiye olarak daha önce birçok kez odluğu gibi bugünlerde de İran’ın yanında olacaklarını aktardı.