Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ertelenen Süper Kupa maçı kararına tepki!

Cumhurbaşkanı Rece Tayyip Erdoğan ertelenen Fenerbahçe- Galatasaray maçına tepsini gösterdi

Yayın Tarihi: 31.12.2023 09:31
Güncelleme Tarihi: 31.12.2023 09:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ertelenen Süper Kupa maçı kararına tepki!

29 Aralık akşamı Suudi Arabistan'da oynanması beklenen Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa maçı, ortam hazırlıklarının tamamlanamaması sebebiyle ertelendiği açıklanmıştı. Süper Lig 2022-2023 şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe ile Suudi Arabistan'da TSİ ile saat 20,45'te karşılaşacaktı. Hemen öncesinde maçın iptal edildiği belirtildi.

TAKIMLAR VE KULÜPLERDEN AÇIKLAMA

2 büyük takımın başkanları ile birlikte Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, maç ile alakalı toplantı düzenlemiş ve toplantı sonrasında yapılan açıklamada yaşanan bazı aksaklıklar sebebiyle toplantının ertelendiği belirtilmişti. Yapılan açıklam da 29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.45’te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir.'' denilmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan maçın ertelenme kararı ile alakalı yaptığı açıklamasında sporun, siyasi rekabetin etkisi altında kalmasının yanlış olduğunu belirtti.

erdo

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'da ertelenen maç ile alakalı açıklamalarda bulundu. Maçın ertelenmesinin siyasi istismara dönüşmemesi gerekliliğini bildiren Erdoğan, yaşanan hadiselerden ötürü üzgün olduğunu belirtti.

Türk sporunun dünya genelinde çatışmalar ile değil kazanılan başarılar ile gündeme geldiklerini arzu ettiklerini açıklayan Erdoğan siyasi rekabet haline gelmesinin yanlış olduğunu sözlerine ekledi. Ülkenin itibarını hükümet tarafından ivedilikle korunduğunu açıklayan Erdoğan, tüm insanlığın bunu bildiğini ancak muhalefetin durumun farkında olsa da sesini çıkarmadığını belirtti.

Süper Kupa maçının ertelenmesi olayının şov malzemesi yapılmasına müsaade edemeyeceklerini belirten Erdoğan ülkemizin inancına dil uzatılmasına karşı sessiz kalamayacaklarını açıkladı. Erdoğan yaşanan olaylar karşısında üzüntüsünü ''Dünkü hadiseden dolayı futbolseverlere, 20 yılım futbolla geçti, bunlar gibi tribünden seyretmedik ve spor camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tüm kulüplerimizden, sporun barışı, dayanışmayı, işbirliğini temsil eden fair play ruhuna samimiyetle sahip çıkmalarını bekliyorum.'' sözleri ile ifade etti.