Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin ardından yaptığı açıklamada, "'Erdoğan bu enkazın altında kalır' diyen kifayetsizleri hayal kırıklığına uğratmaya devam ediyoruz" dedi. Erdoğan, Türkiye'nin yaşadığı zorlu döneme değinerek, millete olan taahhütlerini yerine getirmek için mücadele edeceklerini vurguladı.
Erdoğan, depremin ardından başlatılan yardım ve kurtarma çalışmalarının yanı sıra, yeniden yapılanma süreçleri hakkında da bilgi verdi. Ülke genelinde depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması ve gelecekte benzer durumların önüne geçmek için gerekli adımların atıldığını ifade etti.
Bu bağlamda, Erdoğan, toplumun birlik ve beraberlik içinde hareket etmesinin önemine dikkat çekti. Hem yerel yönetimlerin hem de merkezi hükümetin işbirliği içinde hareket ederek, yaraların sarılması için yoğun çaba gösterdiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te Şahinbey Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti 8. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te Şahinbey Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti 8. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.