Bist 100
10.208,65 1%
DOLAR
32,36 -0,39%
EURO
34,77 -0,16%
ALTIN
2.383,61 -1,12%

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazı çıkışı İran ile İsrail'i değerlendirdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 19.04.2024 15:01
Güncelleme Tarihi: 19.04.2024 15:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazı çıkışı İran ile İsrail'i değerlendirdi!

Cuma namazı sonrası basın mensuplarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ile İran arasındaki gerilimi değerlendirdi. 

Cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in de İran’ın da farklı şeyler söyleyip farklı görüşler öne sürdüğünü kaydetti. Günübirlik Irak ziyaretinden bahseden Erdoğan, önce Bağdat’a gideceğini, daha sonra ise Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüşüleceğini aktardı. Irak ile Türkiye arasındaki ilişkilerin ele alınacağını ifade eden Cumhurbaşkanı, Kuzey Irak ve merkezi yönetimle ilgili problemlerin görüşüleceğini de ekledi. 

Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin ele alınacağını da ekleyen Erdoğan, geçmişten bugüne süren dostlukların hala devam ettiğini ifade etti. İlişkilerin değerlendirileceğini kaydeden Erdoğan, ticari ve askeri birçok konunun ele alınacağını belirtti. 

İsrail ve İran birbirinden farklı konuşuyor! 

Öte yandan İsrail’in farklı şeyler söylediğini ve İran’ın da farklı görüşler ortaya koyduğunu ifade eden Erdoğan, İsrail ve İran’ın açıklamalarına doğru demenin pek mümkün olmadığını ifade etti. Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ne ve ABD açıklamalarına dikkat çeken Erdoğan, Miçotakis ziyaretini işaret etti ve şunları ekledi: 

“Miçotakis ziyareti iade-i ziyaret. Bu da ilişkilerde önemli bir merhale. Bununla ilgili biz ilişkileri daha iyi konuma nasıl taşırız diye görüşeceğiz."