Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa mitingine emekliye seslendi! Temmuz ayında belirlenecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa mitinginde emeklilere seslendi.

Yayın Tarihi: 28.03.2024 14:21
Güncelleme Tarihi: 28.03.2024 21:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa mitingine emekliye seslendi! Temmuz ayında belirlenecek

Bursa Valiliği ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti’nin mitingine başladı. 

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözlerine Bursa’da olmaktan ne kadar mutluluk duyduğunu açıklayarak başladı. 14-28 Mayıs seçimlerinde Bursa’dan aldığı destek için teşekkür eden Cumhurbaşkanı, alanda 90 bin kişinin mitinge katıldığını ifade etti. Türkiye Yüzyılı yolculuğunda Bursa’da yatırımdan esere ve hizmete birçok şey yaptıklarını ekledi. Bursa’nın başta Togg olmak üzere Türkiye’nin prestijli eserlerine ev sahipliği yaptığını ifade etti. Daha sonra ise Bursa’da kapı kapı dolaşıp 31 Mart’a kadar herkesi Cumhuriyet İttifakı adaylarına oy vermeye davet etti. 

Miting alanındaki vatandaşların Kadir Gecesini şimdiden kutlayan Erdoğan, Bursa ilinin maddi imkanlar dışında özgürlüğün de kıymetini bildiğini ekledi. 

Öte yandan Erdoğan, emekli maaşlarına yönelik çeşitli açıklamalar da yaptı. Emeklilerin bayram ikramiyelerinin artırıldığına dikkat çeken Recep Tayyip Erdoğan, ayrıca 5 bin TL ödeme yapıldığını da anımsattı. Temmuz ayında ise yılın ilk 6 aylık enflasyonuna göre emekli maaşlarının yeniden konuşulacağını aktardı. Memurların ek gösterge uygulamasının genişlediğini ve düzenleme hazırlıklarının tamamlandığını aktaran Erdoğan, küçük esnafların prim gün sayısı için de çalıştıklarını ekledi. 

Emekli maaşı ve asgari ücrette ara artış isteklerinin olduğunu aktaran Erdoğan, yatırım bütçesiyle birlikte eğitim ve sağlık bütçesinin tamamı tahsis edilse dahi yeni bir zam yapmaya yetmeyeceğini kaydetti. Çalışan ve emeklilerin kayıplarını ise daha çok çalışıp üreterek kapatacaklarını kaydetti. 

Muhalefet kanadında ortaya çıkan para sayma görüntülerini eleştiren Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) tutarsızlıkların olduğunu söyledi. Hala partinin net bir cevap veremediğini öne süren Erdoğan, konuşmasında muhalefete şeffaflık vurgusu yaparak eleştirilerde bulundu.